2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

Japán nem enged a terroristák megfélemlítésének

Megerősítette a tokiói kormány, hogy az Iszlám Állam megölte egyik japán túszát. Az ázsiai szigetország miniszterelnöke gyalázatosnak nevezte a gyilkosságot, és közölte: Japán nem enged a terroristák megfélemlítésének. A szélsőséges szervezet egy videót tett közzé, amelyen Jukava Haruna holtteste látható. Az Iszlám Államnak van egy másik japán túsza is, az ő szabadon engedéséért cserébe egy Jordániában fogva tartott iraki merénylő átadását követelik.

„Nem vetted komolyan a fenyegetésüket, ezért kivégezték a cellatársamat” – üzeni az Iszlám Állam által fogva tartott szabadúszó újságíró a japán kormányfőnek. Goto Kenji a videón egy képet tart a kezében, amelyen állítása szerint a szélsőséges szervezet másik japán túszának a lefejezett holtteste látható. A kormányfő szerint a felvétel hiteles.

„Ez a kép megítélésünk szerint a meggyilkolt Jukava Harunát ábrázolja. Ez egy nagyon fájdalmas helyzet. Még vizsgáljuk a felvétel hitelességét, de nagy a valószínűsége, hogy nem hamisítvány. Nincsenek szavak arra, hogy mennyire fájdalmas lehet ez a hozzátartozóknak” – nyilatkozta Abe Sindzó japán kormányfő.

A szélsőségesek a még élő foglyuk szabadon engedéséért cserébe egy Jordániában bebörtönzött iraki milicista nő elengedését követelik, akit egy 50 ember halálát okozó merényletért ítéltek halálra. A tokiói vezetés nem hajlandó teljesíteni a terroristák kérését, de a kormányfő azt ígérte, mindent megtesznek Kenji Goto kiszabadítása érekében. „A részletekbe nem mehetek bele, de annyit elmondhatok, hogy vannak információink, amelyek alapján más országokkal együttműködve dolgozunk Goto úr kiszabadításán” – tette hozzá a kormányfő.

Barack Obama amerikai elnök mélységesen elítélte a kivégzést, és támogatásáról biztosította Japánt az Iszlám Állam megbüntetésében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!