2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

J. D. Vance: Magyarország hozott néhány okos döntést az oktatáspolitika terén, amelyekből az USA is tanulhatna

„Az egyetemek eszméjét szem előtt tartva, az az elképzelés, hogy az adófizetőknek legyen némi befolyásuk arra, hogy a pénzüket hogyan költik el ezekre az intézményekre – ez egy teljesen észszerű dolog” – mondta J. D. Vance, Ohio állam republikánus szenátora a CBS „Face the Nation” című műsorában vasárnap.

  • J. D. Vance: Magyarország hozott néhány okos döntést az oktatáspolitika terén, amelyekből az USA is tanulhatna

Az amerikai politikus a magyar kormány azon intézkedésével kapcsolatban fogalmazott így, amelynek köszönhetően az egyetemek jelentős része közalapítványi fenntartásba került.

A műsorvezető, Margaret Brennan erre azt állította, Orbán „magához ragadta az állami egyetemek feletti ellenőrzést, olyan alapítványokba szervezve azokat, melyeket az ő szövetségesei irányítanak”.

Vance viszont azzal kontrázott, hogy 

az Egyesült Államokban az egyetemeket „baloldali alapítványok irányítják”, nem pedig az adófizetők.

Ha nem oktatják jól a gyerekeinket, de a következő generációt a diákhitel-adósság hegyei alá temetik, akkor nem teljesítik az alku rájuk eső részét” 

– érvelt Vance. 

 

Vance szavaira a magyar miniszterelnök politikai igazgatója angol nyelvű bejegyzéssel reagált az X-en.

J. D. Vance szenátor szerint Magyarország hozott néhány okos döntést az oktatáspolitika terén, amelyekből az USA is tanulhatna. Köszönöm, szenátor úr.

Véleményünk szerint ez az egyetlen módja annak, hogy növeljük az oktatás minőségét és biztosítsuk a valódi akadémiai szabadságot. A tapasztalatok és a legjobb gyakorlatok megosztása a konzervatív erők között létfontosságú ezen a területen” – fogalmazott Orbán Balázs.

Forrás: mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!