2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Izrael megkezdte a Hezbollah támadó alagútjainak felszámolását

  • Izrael megkezdte a Hezbollah támadó alagútjainak felszámolását

Az izraeli hadsereg megkezdte a Libanonból Izraelbe hatoló támadó alagutak felszámolását – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.

A hadmérnökök elemzései és utasításai alapján az eddig megtalált négy járat mindegyikét más-más eljárással, szerkezetüknek megfelelően fogják megsemmisíteni a közel három hete megindított, Északi Pajzs fedőnevű hadművelet csütörtökön elkezdett második szakaszában.

A katonai közlemény szerint felszámolásuk idején nem ajánlatos azok közelében tartózkodni. Noha a műveleteket csakis izraeli területen végzik, a földalatti járatok libanoni szakaszát sem lehet majd tovább használni. A hadsereg képviselője ismételten hangsúlyozta, hogy az alagutak ásásával Libanon megsértette az ENSZ 1701-es határozatát és Izrael szuverenitását.

A munkálatok hosszabb ideig fognak tartani, s Izrael figyelmeztetett arra, hogy ne tartózkodjanak az alagutak libanoni bejáratánál a közeljövőben. Az izraeli hadsereg az utóbbi hetekben négy olyan alagutat fedezett fel a libanoni határ alatt, amelyet a libanoni síita Hezbollah szervezet egy későbbi támadásra készülve fúrt katonái számára.

(Kezdőkép: twitter.com/CNN)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!