2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Izrael megkezdte a Hezbollah támadó alagútjainak felszámolását

  • Izrael megkezdte a Hezbollah támadó alagútjainak felszámolását

Az izraeli hadsereg megkezdte a Libanonból Izraelbe hatoló támadó alagutak felszámolását – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.

A hadmérnökök elemzései és utasításai alapján az eddig megtalált négy járat mindegyikét más-más eljárással, szerkezetüknek megfelelően fogják megsemmisíteni a közel három hete megindított, Északi Pajzs fedőnevű hadművelet csütörtökön elkezdett második szakaszában.

A katonai közlemény szerint felszámolásuk idején nem ajánlatos azok közelében tartózkodni. Noha a műveleteket csakis izraeli területen végzik, a földalatti járatok libanoni szakaszát sem lehet majd tovább használni. A hadsereg képviselője ismételten hangsúlyozta, hogy az alagutak ásásával Libanon megsértette az ENSZ 1701-es határozatát és Izrael szuverenitását.

A munkálatok hosszabb ideig fognak tartani, s Izrael figyelmeztetett arra, hogy ne tartózkodjanak az alagutak libanoni bejáratánál a közeljövőben. Az izraeli hadsereg az utóbbi hetekben négy olyan alagutat fedezett fel a libanoni határ alatt, amelyet a libanoni síita Hezbollah szervezet egy későbbi támadásra készülve fúrt katonái számára.

(Kezdőkép: twitter.com/CNN)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!