2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Izrael kivonta csapatait, tűzszünet lépett érvénybe

Szerda hajnalban érvénybe lépett a tűzszünet a Gázai övezetben. Izrael a terület szélére vonta ki csapatait. Az Egyesült Államok bejelentette, valószínűleg részt vesznek a Kairóban kezdődő izraeli–palesztin béketárgyalásokon.

Egy nappal azután, hogy a zsidó állam a gyalogságát kivonta a területről, a harckocsijait is a Gázai övezet határáig vonta ki szerda reggel. A felek reggeltől betartották az egyiptomi közvetítéssel létrehozott 72 órás tűzszünetet, amely lehetőséget ad számukra, hogy Kairóban tárgyalásokat kezdjenek egy hosszabb távú megállapodásról. A nyugati hatalmak azt remélik, hogy a háromnapos tűzszünettel közelebb kerülhet az egy hónapja tartó fegyveres konfliktus vége. „Az egyik cél a tárgyalások ezen korai szakaszában a tűzszünet meghosszabbítása, hogy a tárgyalásokat folytatni tudjuk. Nem számítunk arra, hogy a történelem nagy kérdései órák alatt megoldódnak” – nyilatkozta Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő.

A tűzszünet mellett a palesztin hatóságok az elszegényedett Gázai övezet blokádjának felbontását és a foglyok szabadon bocsátását követelik. „Harminc napja vagyunk itt. Úgy tervezzük, hogy addig maradunk, amíg szükség van ránk, amíg minden megoldódik. Házas vagyok, családom van, de ez a fontos. Úgyhogy teszem a dolgom” – mondta egy izraeli tartalékos katona.


Az egy hónapja tartó izraeli–palesztin háborúban eddig több mint 1900 palesztin vesztette életét, többségük civil. Izraeli oldalon 64 katona és három civil halálos áldozatot tartanak nyilván.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!