2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Külföld

Az izraeli hadsereg szerint felszámolták a Hamászt a Gázai övezet északi részén

Az izraeli erők felszámolták a Hamász palesztin iszlamista szervezet "katonai szerkezetét" a Gázai övezet északi részén, és nagyjából 8 ezer fegyveressel végeztek azon a területen - mondta Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője szombaton.

  • Az izraeli hadsereg szerint felszámolták a Hamászt a Gázai övezet északi részén

Az izraeli hadsereg több tízezer fegyveren túl dokumentumok millióit foglalta le a művelet során. A Gázai övezet északi részén a háború kezdetekor mintegy 14 ezer terrorista lehetett. Az izraeli katonáknak sok parancsnokkal is sikerült végezniük - hangoztatta a szóvivő.

A hadműveletek során számos alagutat találtak, amelyeket leromboltak. Csak a dzsabalíjai menekülttábor alatt 8 kilométer hosszú alagút rejtőzött, amelynek mintegy 40 bejárata volt.

Az övezet északi részén a Hamász már nem tud szervezett módon működni - jelentette ki Hagari. Dzsabalíjában még vannak terroristák, de már szervezettség és parancsnokok nélkül tevékenykednek - tette hozzá, megjegyezve ugyanakkor: továbbra is számítanak arra, hogy rakétákat lőnek majd ki Izrael felé ebből a térségből.

Hagari az online tájékoztatón közölte: mostantól arra összpontosítanak, hogy megsemmisítsék a Hamász hálózatát a Gázai övezet középső és déli részén is.

A Hamász tavaly október 7-én hajtott végre összehangolt támadást Izrael déli része ellen, ahol megölt mintegy 1200 embert. Izrael erre válaszul indított átfogó hadműveletet az iszlamisták felszámolására a Gázai övezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó vasárnap a Níluson, Kairó közelében, és a balesetben legalább három ember meghalt - közölte az egyiptomi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Irányított légitámadást indított Donyeck régiója ellen Oroszország. A támadásban megrongálódott egy pályaudvar és a környező lakóházak. Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!