2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Külföld

Iszlamisták támadást indítottak egy mozambiki kikötővárosért

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődő fegyveresek támadást indítottak egy kulcsfontosságú észak-mozambiki kikötővárosért - írta szerdai közleményében a mozambiki erők vezérkara.

  • Iszlamisták támadást indítottak egy mozambiki kikötővárosért

A terroristák az elmúlt héten megpróbálták elfoglalni Vila de Mocímboa da Praiát, beszivárogtak a helyi közösségekbe, és több támadást hajtottak végre - állt a közleményben.

Jelenleg is folynak a harcok a biztonsági erők és a szélsőségesek között, akik élő pajzsként használják a polgári lakosságot. A tájékoztatás szerint a hadsereg eddig 59 terroristával végzett, és felszámolta a lázadók hat táborát.

Alex Vines, a Chatham House kutatóintézet Mozambik-szakértője a dpa német hírügynökségnek elmondta: a szélsőségesek egyre magabiztosabbak és szervezettebbek, miközben a kormányerők tűrő- és teljesítőképességük határán vannak. Vines aláhúzta: a támadás nem érte váratlanul a kormányt, mert már jó ideje zajlik a kötélhúzás a hadsereg és az iszlamisták között Cabo Delgado tartományban.

Az összecsapások 2017-ben kezdődtek a gazdag földgázkészlettel rendelkező térségben. A szélsőségesek falvakra támadtak, és több tucat embert kegyetlenül meggyilkoltak. A helyi iszlamisták később hűséget fogadtak az Iszlám Államnak.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!