2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ismét valótlanságot állított az ukrán katonai vezetés

Továbbra is elmaradnak az ukrán sikerek a frontvonalon. Százával esnek el a katonák, miközben Oroszország tartja pozícióit, és szisztematikusan morzsolja fel a kijevi kormányerők ellenállását. Ráadásul főhet az ukránok feje amiatt is, mert az Egyesült Államok elégedetlen Kijev korrupcióellenes fellépésével. Washington jelezte, ha Zelenszkij elnök nem tesz érdemi lépéseket a bűnözés felszámolása érdekében, akkor elapadhatnak a támogatási források. Ez pedig Ukrajna katonai összeomlásához vezetne.

  • Ismét valótlanságot állított az ukrán katonai vezetés

Támadások érték kedden az ukrajnai Orlivka kikötőjét. A több, hatalmas robbanás kamionokban és gabonatárolókban okozott károkat. Az ukrán határőr szolgálat azóta már bejelentette: újra működik a település kompátkelőhelye.

Az orosz-ukrán hadszíntéren az elmúlt napokban ugyanakkor nem történt érdemi változás. Ismét ukrán katonai célpontokra és haditechnikai eszközökre mért csapásokat a Föderáció.

Az oroszok emellett 10 ellentámadást vertek vissza az elmúlt 24 órában. Közülük négyet a Donyeck körzetében lévő frontszakaszon, ahol mintegy 310 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.

A Donyecki Népköztársaság vezetője pedig arról számolt be, hogy az orosz hadsereg javított pozícióin Avdijivka és Marjinka környékén, valamint Bahmutnál az északi szárnyon.

Rácáfolt Moszkva eközben arra a múlt heti ukrán hírre is, miszerint életét vesztette volna az orosz fekete-tengeri flotta parancsnoka. Viktor Szokolov admirális ugyanis nem halt meg a brit és amerikai segítséggel kivitelezett szevasztopoli parancsnokságot ért ukrán rakétatámadás során.

Az orosz védelmi miniszter eközben arról tájékoztatott, hogy a nyár elején indított ukrán ellentámadás kudarcok sora. Szergej Sojgu azt mondta, hogy a kijevi kormányerők több mint 17 ezer embert, továbbá mintegy 2700 egységnyi fegyverzetet és haditechnikai eszközt veszítettek ebben a hónapban.

Egészen mást állítanak ugyanakkor az ukránok, akik szerint ha lassan is, de nyomulnak előre. A katonák ugyanakkor azt is elismerték, hogy nagyon óvatosnak kell lenniük.

Az ukrán hadsereg arról is beszámolt, hogy az orosz erők Odessza megyén kívül Mikolajiv, Herszon és Kirovohrad régiót is tűz alá vették. Többen életüket vesztették, köztük civilek is. Moszkva ugyanakkor ismét megerősítette, hogy polgári célpontokat továbbra sem támadnak a különleges hadművelet során.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor Argentínába utazott pénteken, hogy ma részt vegyen Javier Milei új elnök beiktatásán. Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt. Az alkalomból a magyar kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!