2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Ismét tüntettek palesztinok a Gázai övezet határán, halottak és sebesültek

Legalább két palesztin meghalt és több mint 20 megsebesült izraeli katonák által leadott lövésektől a Gázai övezet és Izrael közötti határ mentén tartott újabb pénteki tüntetéseken kitört összecsapásokban.

  • Ismét tüntettek palesztinok a Gázai övezet határán, halottak és sebesültek

A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a 17 éves, Ali al-Askar néven azonosított áldozatot a fején érte az izraeli katonák által leadott lövések egyike. A tárca szerint a másik halálos áldozat szintén egy fiatal férfi volt.

Orvosi források szerint további 23 ember sebesült meg, közülük 15-en éles lőszertől.

Szemtanúk szerint százak tüntettek péntek délután a kerítés számos részénél, tiltakozók palesztin zászlókat lengettek és kövekkel dobáltak katonákat.

A gázai-izraeli határnál tavaly március vége óta rendszeresek a tüntetések, amelyeken palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek elvesztése ellen. A gázai egészségügyi minisztérium szerint a tiltakozások kezdete óta 310 palesztin halt meg és több mint 17 ezret lőttek meg.

Bár az elmúlt napokban viszonylagos nyugalom uralkodott a Gázai övezetben, augusztus második felében a feszültség ismét fokozódott a térségben, ahonnan rakétákat lőttek ki izraeli területekre hat egymást követő nap. A rakétatámadásokért a felelősséget egyelőre egyetlen palesztin szervezet sem vállalta, Izrael ugyanakkor az övezetet irányító Hamász palesztin radikális iszlamista szervezetet tartja felelősnek az onnan eredő bármilyen támadásért vagy incidensért.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!