2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Ismét tízezrek vonultak a német nagyvárosok utcáira az AfD elleni tiltakozás jeléül

Ismét tízezrek vonultak a német nagyvárosok utcáira vasárnap az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali parlamenti párt és annak idegenellenes álláspontja elleni tiltakozás jeléül.

  • Ismét tízezrek vonultak a német nagyvárosok utcáira az AfD elleni tiltakozás jeléül

Münchenben a rendőrség legalább 80 ezer tűntetőről számolt be, míg a szervezők 250 ezerről. A vártnál jóval nagyobb tömeg miatt a rendezvényt félbe kellett szakítani. A rendőrség szerint ugyanis a nagyszámú jelenlévő miatt nem lehetett szavatolni a résztvevők biztonságát. A szervezők eredetileg 25 ezer résztvevővel számoltak.

Kölnben a szervezők szerint 70 ezren gyűltek össze a szélsőjobboldali erők és az AfD ellen meghirdetett demonstráción. Saarbrücken városában csaknem 12 ezren vonultak fel "a fasizmus, populizmus és szélsőjobb ellen". Brémában 35-40 ezerre becsülték a tüntető tömeget.

Berlinben délután négy órakor kezdődött nagy tömegtüntetés, és Cottbus, Drezda és Chemnitz városokban is meghirdettek hasonló megmozdulást vasárnapra.

Frank-Walter Steinmeier német államfő köszönetet mondott a tüntetők tízezreinek a demokrácia melletti elkötelezettségükért. "Ezek az emberek bátorságot adnak nekünk. Köztársaságunkat és alaptörvényünket védik ezek ellenségeivel szemben. Emberiességünket védik" - hangsúlyozta vasárnapi videóüzenetében a német államfő.

Fotó: MTI/AP/DPA/Jacob Schroeter

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!