2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Ismét migránsok lövöldözhettek Horgosnál

Szerdáról csütörtökre virradóra, éjjel egy óra tájban több lövést is lehetett hallani Horgoson. Erről egy helyi lakos számolt be közösségi oldalán, állítását később többen megerősítették. Úgy tűnik, ma már minden hétre jut egy vagy több migránsokkal kapcsolatos fegyveres incidens a déli határ túlsó felén.

  • Ismét migránsok lövöldözhettek Horgosnál

„0.49-kor lövések hallatszottak a határ felől, méghozzá gépfegyverből. Sorozatosan” – írta egy horgosi polgár közösségimédia-felületén. Az újvidéki székhelyű Vajdaság MA online portál tudósítása szerint többen is megerősítették, hogy hallották a gépfegyverkattogást.

Úgy tűnik, már szinte minden hétre jut egy vagy több migránsokkal kapcsolatos fegyveres incidens a déli határ túlsó felén.

Korábban a Magyar Nemzet számolt be róla, hogy Martonoson is lövöldözhettek a migránsok.

Azóta Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke is tájékoztatott a jelenségről. Mint a Pannon RTV-nek elmondta, „a migránsok egyre agresszívabbak, a fegyverropogás pedig szinte mindennapossá vált” a településen. A városházán megtartott sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy gyakran lehet találni fegyvereket Horgosnál, illetve hogy a becslések szerint 1200 migráns tartózkodik a falu különböző részein.

Tragédiák

Korábban a Szabadka mellett fekvő makkhetesi erdőben lövöldöztek a migránsok. A helyiek először a fegyverszóra lettek figyelmesek, később a bevándorlók egy meglőtt migránst húztak ki a lakott környékre, amelynek néhány lakos szemtanúja volt. A sérült férfit egy közeli kórházba szállították. A legnagyobb összecsapás azonban július elején történt az erdőben, amikor migránsok és embercsempészek két csoportja lőfegyverekkel, késekkel támadt egymásra. 

A hivatalos adatok szerint a lövöldözés során egy húszas éveiben lévő férfi elhunyt és számos bevándorló került életveszélyes állapotba. A legsúlyosabb sérült egy 16 éves, iráni származású lány volt. Medencetájon találták el, a belső szervei is károsodtak. A tragédia után arról lehetett olvasni a szerb sajtóban, hogy a bűnözők felosztották egymás között a határ menti területet, ezért fordulnak egymás ellen.  

Gyújtogatnak is

A napokban egyébként másodszor gyulladt ki a makkhetesi erdő. A tűz oka egyelőre ismeretlen, azonban feltételezhető, hogy azt migránsok gyújtották: a liget évek óta fontos stratégiai pont az illegális bevándorlóknak, hiszen vannak olyan részei, amelyek közvetlenül a magyar kerítés mellett helyezkednek el. A makkhetesi erdő három héttel ezelőtt is égett. A Pannon RTV információi szerint akkor egy migránsok által lakott sátorban keletkezett tűz és terjedt szét az erdőben.

A környéken történt lövöldözések után a szerb belügyi szervek egyébként feloszlatták a migránscsoportokat a makkhetesi erdőben, valamint ellenőrzéseket tartottak közöttük az ország számos pontján. Az akció alatt négy puskát, négy pisztolyt, tizenkét kést, machetét, szablyát és boxert, valamint 182 darab, különböző kaliberű lőszert foglaltak le. Emellett kis mennyiségű marihuánát és a „pszichoaktív szerek listáján szereplő” tablettát is elkoboztak.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!