2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Ismét feszült a helyzet Koszovóban

Újra fokozottan járőröznek a katonák és a rendőrök Koszovóban, miután az ortodox karácsony ünnepén egy helyi albán két szerb fiatalra lőtt. A kisebbségben élő szerbek ismét torlaszokat állítva vonultak utcára.

  • Ismét feszült a helyzet Koszovóban

Egy 11 és egy 21 éves koszovói szerb fiatalra lőtt rá egy helyi albán férfi az autójából Koszovó déli részén. A kisebbik fiút a tenyerén, a nagyobbikat a karján találta el a lövedék. A fiúk éppen az ortodox karácsonyt ünnepelve, a hagyományokat tiszteletben tartva éppen tölgyfaágat vittek magukkal.

Az eset heves érzelmeket keltett a kisebbségben élő szerbek körében. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője a közösségi médiában egyenesen gyilkossági kísérletnek nevezte a történteket és azt írta, valaki véres karácsonyt akart rendezni a szerbeknek.

Most az ortodox karácsony ellenére újra többen az utcára vonultak és barikádokkal, abroncsok égetésével zárták el a dél-koszovói települést az ország többi részével összekötő főutat.

A tűzoltók oltották el az úton kigyújtott barikádokat. A rendőrség és a NATO is megnövelte a környéken járőröző csapatainak számát attól tartva, hogy a két nemzetiség között megint elfajul az időről időre fellángoló feszültség. Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, de Belgrád ezt azóta sem ismeri el, és továbbra is saját tartományaként kezeli a többségében albánok lakta terültet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!