2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Külföld

Ismét az utcán tiltakoznak

Ismét a maribori polgármesteri hivatal elé vonultak a szlovén tüntetők. A demonstrálók a korrupcióval gyanúsított városvezető lemondását követelik. A megmozdulással a kabinet megszorításai ellen is tiltakoztak a szlovénok, akik vasárnap nagy többséggel váltották le az ország kormánypárti államfőjét.

A szavazófülkék után ismét az utcán tiltakoztak a megszorítások ellen a szlovénok. Mariborban hétfőn újra erőszakos demonstrációk voltak. A rendőrök több tüntetőt őrizetbe vettek, és egyenruhások is megsebesültek a tömegoszlatáskor. A maribori tiltakozás résztvevői a város korrupcióval gyanúsított polgármesterét is leváltanák, miután a hétvégén elsöprő többséggel nyert az ellenzék jelöltje az elnökválasztáson. Az előző kormányfő, a szociáldemokrata Borut Pahor a voksok kétharmadát szerezte meg, de a szlovének szerint ettől nem változik semmi az országban.

A jobboldali kormány ellen hetek óta tüntetnek. Az egykor irigyelt Szlovénia GDP-je 3 év alatt 8 százalékot csökkent, és a jövő évi költségvetésben komoly megszorításokat terveznek. A kabinet el akarja kerülni, hogy nemzetközi mentőhitelt kelljen kérnie, ezért 2013-ig 4,2-ről 3 százalékra szorítaná vissza a költségvetési hiányt. Ennek érdekében idén 3 százalékkal nyirbálta meg a közalkalmazotti béreket, jövőre pedig további 5 százalékos csökkentést jelzett előre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó vasárnap a Níluson, Kairó közelében, és a balesetben legalább három ember meghalt - közölte az egyiptomi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Irányított légitámadást indított Donyeck régiója ellen Oroszország. A támadásban megrongálódott egy pályaudvar és a környező lakóházak. Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!