2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Iráni elnök: 25 millió iráni fertőződhetett meg

Irán 25 millió lakosa fertőződhetett meg a koronavírussal, és további 35 millióan vannak kitéve ennek a kockázatnak - jelentette ki Haszan Róháni iráni elnök szombaton annak indoklásául, hogy az iszlám köztársaságban ismételten szigorú járványügyi intézkedéseket vezetnek be.

  • Iráni elnök: 25 millió iráni fertőződhetett meg

Televíziós beszédében Róháni a hivatalosnál nagyságrendekkel magasabb számokat említett. A csaknem 80 milliós Iránban eddig ugyanis a hatósági adatok szerint 271 ezer 606 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 13 979-en elhunytak a kórban. Csak az utóbbi 24 órában 188 halálesetet jelentettek.

Az államfői hivatal szerint Róháni az egészségügyi minisztérium tudományos kutatásért felelős tárcavezető-helyettesének jelentésére hivatkozott, amely "egy becsült forgatókönyvet" tartalmazott.

"Becsléseink szerint eddig 25 millió iráni fertőződött meg a vírussal, és csaknem 14 ezren veszítették el drága életüket" - hangsúlyozta Róháni. "Fennáll a lehetősége, hogy további 30-35 millió ember lehet veszélyben" - tette hozzá.

Az elnök szerint több mint 200 ezren kerültek kórházba, és az egészségügyi minisztérium szerint ez a szám megkétszereződhet az elkövetkező hónapokban.

A hatóságok szombattól egyhetes korlátozásokat vezettek be Teheránban. Többek között betiltották a vallási és kulturális rendezvényeket, bezáratták az iskolákat, kávézókat, fedett uszodákat, állatkerteket és szórakoztató központokat.

Az ország délnyugati részén található Huzisztán tartomány 22 településén vasárnaptól háromnapos karantént rendelnek el. Vesztegzár alá helyezik Behbahán városát is, ahol csütörtökön a rendvédelmi szervek könnygázzal oszlatták fel a gazdasági nehézségek miatt tüntetők tömegét.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!