2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 11:00

Külföld

Irán és Izrael kölcsönösen megtorlással fenyegeti egymást, de elemzők látnak esélyt a megegyezésre + videó

Izrael meg fogja torolni a szombati iráni légitámadást - jelentette ki az izraeli vezérkari főnök. Megismételte ugyanakkor, hogy ezt majd az általuk választott időpontban teszik, amely elemzők szerint arra utalhat, hogy nem várható azonnali lépés. Az iráni külügy pedig azt mondta, ha Izrael nem támad, akkor ők sem fognak, de ha mégis, akkor a válasz azonnali és pusztító lesz. Mindeközben a nemzetközi közösség önmérsékletre kéri a szemben álló feleket.

  • Irán és Izrael kölcsönösen megtorlással fenyegeti egymást, de elemzők látnak esélyt a megegyezésre + videó

Célkeresztek pásztázták az eget szombaton. A felvételek az iráni légitámadáskor készültek egy Izraeli harci gépről, amely az ellenséges rakétákra vadászott.

A drónok és rakéták 99 százalékát sikerült megsemmisíteni.

Az iráni támadás utáni harmadik ülését tartotta hétfőn az izraeli nemzetbiztonsági kabinet.

A vezérkari főnök egyértelművé tette, hogy nem marad válasz nélkül az iráni agresszió.

Köszönhetően az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és más országok összefogásában megvalósuló példátlan együttműködésnek, ami önmagában is nagy stratégiai vívmány a Közel-Keleten, az iráni támadást elkerültük és meghiúsítottuk. Úgy gondolom, hogy ezt figyelembe véve Izrael lehetőségei szélesebbek, mégis cselekednünk kell. Ahogy a vezérkari főnök is mondta: mindent megteszünk, ami szükséges Izrael állam védelme érdekében, az általunk választott időpontban

-jelentette ki az izraeli hadsereg szóvivője.

Az iráni külügyminiszter-helyettes közben emlékeztetett, országa a damaszkuszi konzulátusuk elleni izraeli rakétatámadást torolta meg a légicsapással, és ezzel részükről letudták az ügyet

Ha az izraeli kormány elfogadja az agressziójukra adott válaszunkat, ésszerűen cselekszik és megy minden, ahogy eddig, akkor az Iráni Iszlám Köztársaság nem tesz semmilyen következő lépést. De ha a Cionista rezsim a legkisebb támadást is indítja az iráni nép ellen, azt határozottan és keményen megtoroljuk

- jelentette ki a politikus, hozzátéve, eddig nem látott, pusztító erejű fegyvereket is bevetne.

Az Egyesült Államok megerősítette, továbbra is rendíthetetlen szövetségese Izraelnek, mindent megtesz a védelmében, de egy Irán elleni megtorlást semmiképpen nem támogatna. A nemzetközi közösség eközben önmérsékletre kéri mindkét felet annak érdekében, hogy tovább ne súlyosbodjon a feszültség a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Öt év vizsgálati fogság után szabadon engedték a brit hatóságok Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, akinek kiadatásáról az amerikai hatóságok vádalku alapján lemondtak. A WikiLeaks keddi beszámolója szerint Assange elutazott Londonból és úton van hazájába, Ausztráliába.
A nap kérdése

A nap kérdése

Jogállami megoldás, hogy Magyarország szavazata nélkül küld újabb eurómilliárdokat Ukrajnának az Unió?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!