2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Indiában mintegy 4,5 millió embert érint a monszunesők keltette árvíz

Hír TV

2019. július 15., hétfő 09:52

India északi és nyugati részén mintegy 4,5 millió embert érint a monszunesők keltette árvíz, a halálos áldozatok száma meghaladja az ötvenet, ezrek váltak hajléktalanná - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Hét indiai államban 51 ember halt meg múlt hét szerda óta a heves esőzésekkel összefüggő balesetekben. A rendőrség közlése szerint az északi Himácsal Prades államban vasárnap összeomlott egy épület, hat katona és két civil meghalt.

Asszám államban a legsúlyosabb az árvízi helyzet, itt a monszun 2,6 millió embert érintett, 28 körzetben 11-en haltak meg. Mintegy 17 ezer ember volt kénytelen elhagyni lakóhelyét, őket a kormány által létrehozott táborokban helyezték el.

A Nepállal szomszédos területen, Uttar Prades és Bihar államban 23-an meghaltak. Biharban 1,9 millió embert érintenek a heves monszunesők.

Az előrejelzések szerint további rendkívül csapadékos idő várható az északkeleti régióban az elkövetkező két napban. Indiában a monszunidőszak júniustól szeptemberig tart, miközben az esőzés hatalmas károkkal jár, létfontosságú a mezőgazdaság számára.

MTI