2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Indiában megközelítette a 350 ezret az új fertőzöttek napi esetszáma

A koronavírus elleni oltás felvételére és a vírus terjedését gátló óvintézkedések betartására intette az indiaiakat vasárnap Narendra Modi kormányfő, miközben minden korábbi rekordot megdöntve megközelítette a 350 ezret az új fertőzöttek napi esetszáma, és az ősellenség Pakisztán is segítséget ajánlott a dél-ázsiai országnak.

  • Indiában megközelítette a 350 ezret az új fertőzöttek napi esetszáma

"Bizakodóak voltunk, miután sikeresen kezeltük az első hullámot, de a járvány mostani vihara megremegtette Indiát" - ismerte el a miniszterelnök rádióbeszédében. A koronavírusos esetek száma immár a negyedik egymást követő napon nőtt több mint 300 ezerrel, ami világrekord. A halálos áldozatok száma a hivatalos adatok szerint 2767-tel nőtt, és már megközelíti a 200 ezer főt.

A fertőzés gyors terjedése súlyos terhet ró az indiai közegészségügyi rendszerre. A kórházakban nincs elég ágy, sem orvosi oxigén ahhoz, hogy ellássanak minden Covid-beteget. Sok indiai kórház, többek között az Újdelhiben működő Pentamed Hospital a közösségi médiában tett közzé kétségbeesett felhívást. Szombati híradások szerint 25 páciens azért halt meg a Jaipur Golden kórházban, mert nem jutottak elég orvosi oxigénhez, és hasonló eseteket jelentettek a Pakisztánnal szomszédos Pandzsáb és az Újdelhitől délre elterülő Madhja Prádes államokból is.

Az indiai járványhelyzet láttán egy sereg külföldi országgal együtt a szomszédos atomhatalom, az Indiával a vitatott Kasmír tartomány hovatartozása miatt hadiállapotban lévő Pakisztán is jelezte, hogy kész segíteni. Az iszlám köztársaság orvosi felszerelést, többek között lélegeztetőgépeket ajánlott föl. Egyelőre nem lehet tudni, hogy India elfogadta-e a pakisztáni felajánlást.

Közben az indiai főváros, Újdelhi főminisztere, Arvind Kedzsrival egy héttel, május 3-ig meghosszabbította a több mint 20 millió lakosú nagyvárosban érvényes vesztegzárat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!