2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Illegális bevándorlókkal teltek meg a Kanári-szigetek + videó

Még tovább fokozódik a migrációs nyomás a Kanári-szigeteken. Az elmúlt négy napban mintegy kétezer afrikai menekült, köztük kétszáz gyerek kötött ki a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoporton. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította Murciából.

  • Illegális bevándorlókkal teltek meg a Kanári-szigetek + videó

Meg se szűnt tavaly ősz óta, és most tovább fokozódik az illegális migrációs nyomás Spanyolországon. Múlt péntek óta majdnem kétezer Afrikából érkezett menekültet húztak partra a Kanári-szigeteken. A hatóságok már előre figyelmeztettek arra, hogy amint beköszönt a jó idő, arra kell számítani, hogy az érkezők száma az eddigiek többszörösére is nőhet.

A napokban érkezettek között 200 kiskorú is volt, akik különleges védelemre jogosultak, még nagyobb terhet okozva a szigeteknek. A regionális kormány velük együtt már majdnem hatezer gyereket kénytelen ellátni, miközben a befogadórendszerük ennek csak a töredékére alkalmas.

A központi szocialista kormány hónapokkal ezelőtt megígérte, hogy segít és eloszt pár ezer gyereket a többi spanyol régió között, de végül nem történtek konkrét lépések. Most már a kanári kormány kicsit keményebben nyilatkozott erről a sajtónak és a szóvivőjük szó szerint követelte hogy az összes létező forrást és eszközt aktiválják számukra, hogy ha azt akarják, hogy az odaérkező embereknek, különösen a gyerekeknek ellátást biztosítsanak.

Mivel tartanak attól, hogy továbbra sem történik előrelépés, azt fontolgatják, hogy régi iskolákat alakítanak át befogadóközpontokká, hogy a kiskorúakat ott helyezzék el. A panaszt hallva a kormány részéről azt mondták, hogy már dolgoznak azon, hogy 300 gyereket áthozzanak ide a félszigetre a szigetekről, százat pedig Ceutából, de ez annyira kevés, hogy még ha meg is lépik, az sem jelent valódi megoldást, mivel naponta érkeznek új menekültek.

Csak a kanári hatóságok idén már 18 ezer illegális bevándorlót húztak partra és ha a nyomás nem enyhül, akkor Spanyolország ebben az évben rekord számú menekültet lesz kénytelen befogadni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!