2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Illegális bevándorlás - Száznál többen érték el pénteken az olasz partokat

Kilencvenkét ember egy olyan hajóval érkezett, melyet az olasz parti őrség vett észre pár tengeri mérföldre a szárazföldtől, majd a kikötőbe kísérte a járművet. Tizenhatan egy másik hajóval érték el közvetlenül a sziget kikötőjét.

  • Illegális bevándorlás - Száznál többen érték el pénteken az olasz partokat

A sziget száz férőhelyet menekülttáborában jelenleg mintegy 300 ember várakozik. Tunéziaiak egy csoportja napok óta tiltakozik tervezett kitoloncolásuk ellen.

Továbbra sem tudni viszont, hogy hol szállhat partra az a 182 ember, akik az Ocean Viking civil hajó fedélzetén várakoznak. Van köztük kisgyerek, újszülött és várandós nő is. Az SOS Mediterranée civil szervezet tudatta, hogy a máltai kutatási és mentési területen a fedélzetre vett 35 ember átszállhatott egy máltai katonai hajóra. Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet felszólította az európai országokat, hogy azonnal találjanak megoldást a hajón lévők partra szállítására.

Szeptemberben immár 51 százalékkal több menedékkérő érkezett Olaszországba, mint az előző év azonos időszakában; ebben a hónapban eddig 1435 ember érkezett, míg tavaly ilyenkor 947. Idén 6570 menedékkérő érkezett az országba. Tavaly 20 859-en, míg 2017-ben még 102 954-en érkeztek a tengeren át Olaszországba.

A Giuseppe Conte vezette új, baloldali olasz kormány enyhített a korábbi koalícióban kormányzó jobboldali Liga vezére, Matteo Salvini által bevezetett szigorú politikán, melynek keretében Olaszország egyáltalán nem engedte kikötni a menedékkérőkkel érkező hajókat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hölvényi György: Az Európai Néppárt egyre csak balra tolódik + videó

Hölvényi György: Az Európai Néppárt egyre csak balra tolódik + videó

A Napi aktuális vendége volt Lampé Ágnes munkatárs Szabad Európa és Haraszti Gyula újságíró Magyar Nemzet volt, akikkel többek között ezekről a témákról beszélgetett M. Dobos Marianne műsorvezető: Magyar Péter felveszi EP-mandátumát, az RMDSZ nem támogatta a TISZA Párt felvételét a Néppártba.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!