2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Külföld

Már most irgalmatlan nagy az a tömeg, amely illegálisan érkezett Spanyolországba

Az év eleje óta összesen 19 887-en érkeztek Spanyolországba illegálisan, ez a szám majdnem a háromszorosa a múlt év ugyanezen időszakában mértnek - jelentette be a spanyol belügyminisztérium pénteken.

  • Már most irgalmatlan nagy az a tömeg, amely illegálisan érkezett Spanyolországba

A tájékoztatás szerint a vízi, illetve szárazföldi úton érkező illegális bevándorlók aránya 2024. január 1-jétől május 2-ig 190 százalékkal volt több, mint 2023 ugyanezen időszakában.

Ahogy tavaly, úgy idén is a migránsok zöme, majdnem 16 ezren - azaz 369 százalékkal többen, mint 2023 ezen időszakában - az afrikai partoktól mintegy 100 kilométerre fekvő Kanári-szigeteken keresztül érkezett.

Nagy részük januárban és februárban ért partot, míg márciusban és áprilisban csökkent a számuk.

A Kanári-szigetekre érkező bevándorlók száma a tavalyi második félévben nőtt meg jelentősen, jóllehet az útvonal a világ egyik legveszélyesebb migrációs útjának számít.

A tárca adatai szerint Spanyolországot összesen 18 930-an érték el tengeri, 957-en szárazföldi - a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai Ceuta és Melilla exklávékon át vezető - úton idén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!