2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Így kutatják a lezuhant repülőgép roncsait

Nagy erőkkel folyik a kutatás a szombaton lezuhant indonéz utasszállító roncsai után. Továbbra sem tudni mi okozta a katasztrófát. A hatóságok a vasárnap megtalált fekete dobozok adataitól várják az okok felderítését.

  • Így kutatják a lezuhant repülőgép roncsait

Repülőgép roncsok sorakoznak a jakartai kikötőben. A kutatócsapatok éjt nappallá téve dolgoznak, hogy felszínre hozzák a szombaton lezuhant indonéz utasszállító gép darabjait. A Sriwijawa légitársaság belföldi járata Jakartából a borneói Pontianakba indult. A Boeing 737-es 62 utassal a fedélzetén, a startot követően nem sokkal tűnt el az irányítók radarjáról, majd belecsapódott a tengerbe. Továbbra sem tudni mi okozhatta a katasztrófát. A hatóságok a fekete doboztól várják az okok felderítését.

A hadsereg hadihajókat és helikoptereket vezényelt a térségbe. A mentésben több mint 2000 ember vesz részt. A tenger alá távvezérelt járműveket telepítettek, a felszínről pedig szonárral rendelkező hajók segítik a búvárok munkáját. A hatóságok időközben megkezdték a fekete dobozok hangfelvételeinek helyreállítását is.

Két éven belül ez volt a második légi szerencsétlenség Indonéziában. 2018 októberében 189 ember halt meg, amikor szintén a felszállás után zuhant a tengerbe a Lion Air utasszállító gépe. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a Boeing repülőgépgyártó cég tervezési hiányosságai miatt történt a szerencsétlenség.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szuverenitásvédelmi kockázatoktól hemzseg a hazai baloldal

Szuverenitásvédelmi kockázatoktól hemzseg a hazai baloldal

A 2022. évi országgyűlési választásokat követően kiderült, hogy a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd alkotta választási szövetség több mint 4 milliárd forint összegű tiltott külföldi kampánytámogatásban részesült.
Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a játékosok nevében Botka Endre is meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást, aki vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!