2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Így kutatják a lezuhant repülőgép roncsait

2021. január 12., kedd 09:12

Nagy erőkkel folyik a kutatás a szombaton lezuhant indonéz utasszállító roncsai után. Továbbra sem tudni mi okozta a katasztrófát. A hatóságok a vasárnap megtalált fekete dobozok adataitól várják az okok felderítését.

Repülőgép roncsok sorakoznak a jakartai kikötőben. A kutatócsapatok éjt nappallá téve dolgoznak, hogy felszínre hozzák a szombaton lezuhant indonéz utasszállító gép darabjait. A Sriwijawa légitársaság belföldi járata Jakartából a borneói Pontianakba indult. A Boeing 737-es 62 utassal a fedélzetén, a startot követően nem sokkal tűnt el az irányítók radarjáról, majd belecsapódott a tengerbe. Továbbra sem tudni mi okozhatta a katasztrófát. A hatóságok a fekete doboztól várják az okok felderítését.

A hadsereg hadihajókat és helikoptereket vezényelt a térségbe. A mentésben több mint 2000 ember vesz részt. A tenger alá távvezérelt járműveket telepítettek, a felszínről pedig szonárral rendelkező hajók segítik a búvárok munkáját. A hatóságok időközben megkezdték a fekete dobozok hangfelvételeinek helyreállítását is.

Két éven belül ez volt a második légi szerencsétlenség Indonéziában. 2018 októberében 189 ember halt meg, amikor szintén a felszállás után zuhant a tengerbe a Lion Air utasszállító gépe. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a Boeing repülőgépgyártó cég tervezési hiányosságai miatt történt a szerencsétlenség.

HírTV