Idén azonban az ünnepi fogást a fronton harcolóknak szánják az önkéntesek. Ipari mennyiségben készítik az orosz hússalátát Kijevben.
A hazánkban is népszerű fogást azonban ott máshogy nevezik: Kijevben az Olivier-saláta nevet viseli.
- Sok munkánk van még, de örömmel dolgozunk. Mindenkinek megvan a maga felelőssége, és valami hasznosat csinál. A munkafolyamatunk jól szervezett, így remek Olivier-salátát készítünk - mondta egy önkéntes
A fronton katonák tízezrei töltik majd a szilveszter éjszakát is, így rengeteg alapanyagra van szükség.
A katonák pedig hálásak az ünnepi ételekért, a frontvonalról autóval jöttek, hogy elvigyék a kész hússalátákat.
A kalóriadús hússaláták mellett az önkéntesek némi egészséges ennivalót is belecsempésztek a küldeménybe: az ukrán harcosok több zsák mandarint is kapnak, hogy a vitaminhiánnyal se legyen problémájuk.