2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Hússalátát kapnak az ukrán katonák szilveszterre

Gőzerővel készülnek az óév búcsúztatására az ukránok. A háború árnyékában sem maradhat el a térség hagyományos ételének történetesen az orosz hússalátának az elkészítése.

  • Hússalátát kapnak az ukrán katonák szilveszterre

Idén azonban az ünnepi fogást a fronton harcolóknak szánják az önkéntesek. Ipari mennyiségben készítik az orosz hússalátát Kijevben.

A hazánkban is népszerű fogást azonban ott máshogy nevezik: Kijevben az Olivier-saláta nevet viseli.

- Sok munkánk van még, de örömmel dolgozunk. Mindenkinek megvan a maga felelőssége, és valami hasznosat csinál. A munkafolyamatunk jól szervezett, így remek Olivier-salátát készítünk - mondta egy önkéntes

A fronton katonák tízezrei töltik majd a szilveszter éjszakát is, így rengeteg alapanyagra van szükség.

A katonák pedig hálásak az ünnepi ételekért, a frontvonalról autóval jöttek, hogy elvigyék a kész hússalátákat.

A kalóriadús hússaláták mellett az önkéntesek némi egészséges ennivalót is belecsempésztek a küldeménybe: az ukrán harcosok több zsák mandarint is kapnak, hogy a vitaminhiánnyal se legyen problémájuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!