2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Külföld

Hszi Csin-ping Párizs után Belgrádba és Budapestre látogat + videó

Gazdasági, politikai és háborús kérdésekről tárgyalt a francia államfő és a kínai elnök, Hszi Csin-ping párizsi látogatása során. A két elnök a gazdasági és politikai kérdések mellett kiemelten foglalkozott az orosz-ukrán fegyveres konfliktussal is.

  • Hszi Csin-ping Párizs után Belgrádba és Budapestre látogat + videó

Kézfogással üdvözölte Párizsba érkezésekor a francia miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai elnököt még vasárnap. A kínai elnök két napos látogatása során gazdasági, politikai és háborús kérdésekről tárgyalt. Hétfőn Emmanuel Macron francia elnökkel is tárgyalóasztalhoz ült.

"A nemzetközi helyzet nagyon egyértelműen megköveteli ezt az európai-kínai párbeszédet, jobban, mint valaha. Ahogyan azt nemrégiben az Európáról szóló beszédemben is kifejeztem - történelmünk fordulópontján vagyunk, amely megköveteli, hogy leküzdjük a gazdasági és kereskedelemmel kapcsolatos strukturális nehézségeket.,, - mondta Emmanuel Macron.

A két elnök a megbeszélésen kiemelten foglalkozott az orosz-ukrán fegyveres konfliktussal is. Az tárgyaláson az unió részéről Ursula von der Leyen bizottsági elnök is részt vett.

"Egyetértünk abban, hogy Európának és Kínának közös érdeke a béke és a biztonság. Számítunk arra, hogy Kína minden befolyását felhasználja Moszkvánál, hogy véget vessen Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújának. Hszi elnök fontos szerepet játszott Oroszország felelőtlen nukleáris fenyegetésének de-eszkalálásában is, bízom benne, hogy Hszi elnök ezt a jövőben is folytatni fogja az Oroszország által jelentett nukleáris fenyegetések fényében." - nyilatkozta Ursula von der Leyen a tárgyalás után.

A kínai elnök Franciaország után folytatja európai-körútját, Szerbiába, majd Magyarországra is ellátogat. Elemzők szerint azzal, hogy Hszi Csin-ping Belgrádba és Budapestre utazik, egyértelmű jelzést küld arról, kikre tekint szövetségesként Európában.

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!