2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Horror: a bazilika kupolájára felmászva tiltakozik

A Szent Péter-bazilika kupolájára mászott fel egy férfi, aki a római kormány intézkedései ellen tiltakozik. A kupola egyik ablaka előtt szétterített transzparensen az „olasz politikai horror” megállítását követeli, amelyhez Ferenc pápa segítségét kéri. A firenzei származású férfinak nem ez az első ilyen cselekedete.

Majdnem 150 méteres magasságban üldögél a Szent Péter-bazilika egyik boltívén a férfi, aki az olasz gazdasági és politikai élet válsága ellen tiltakozik. Marcello Di Finiziót jól ismerik a rendőrök, harmadszor hajtja végre ezt a produkciót. Az újságíróknak telefonon nyilatkozik, megközelíteni egyetlen tévéstáb sem tudja.

– Ebben az országban minden oldalról azokat ostorozzák, akik dolgoznak, beleértve a part menti régiókat, ahonnan én is származom – fogalmazott a tüntető. – Eddig sikeres vállalkozásom volt, tizenöt embert foglalkoztattam. Minket nem a válság tett tönkre, hanem az állam, amely nem védte meg az olasz cégeket – tette hozzá Marcello Di Finizio.

A férfinak Triesztben jól menő étterme volt, de 2008-ban leégett. Azóta nem tudta újjáépíteni a megszigorított hitelfeltételek miatt.

– A kormánynak meg kellene védenie az olasz cégeket és az eladósodott embereket, akiknek a gyerekeiket iskolába kell küldeni. Hogy fordulhat elő, hogy már ennünk sincs mit? Tényleg a végét járjuk – mondta egy római lakos.

A férfi Ferenc pápa segítségét kéri. Cselekedetéért ez az apáca nem ítéli el. – Együtt kell felemelnünk a hangunkat. Az a szegény ember ott van egyedül, és egyedül is marad. Mindenki azt mondja majd, hogy szegény pára. Nem gondolom, hogy ez lenne a legjobb – vélekedett az apáca.

A volt vendéglős tavaly a multinacionális Európát, illetve Mario Monti korábbi olasz miniszterelnök válságkezelését bírálta a magasban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!