2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Hollik István: Nem volt szavazás a Frontex-javaslatról a miniszterek tanácsában

"Magyarország akkor támogatja a Frontex-javaslatot, ha az úgy kerül módosításra, hogy garantálja, nem vonható el hatáskör a határvédelem ügyében a tagállamoktól" - szögezte le Hollik István az Origónak. A kormányszóvivő kijelentette, hogy ellenkező esetben Magyarország nem fogja azt támogatni a Miniszterek Tanácsában. A tét a határvédelem, annak módja és a nemzeti szuverenitás.

  • Hollik István: Nem volt szavazás a Frontex-javaslatról a miniszterek tanácsában

Múlt hét csütörtökön az Európai Unió társjogalkotó intézményei megállapodtak a közös határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) megerősítésével kapcsolatban. Arról, hogy a magyar kormánynak mi az álláspontja a kérdésben, Hollik István kormányszóvivőt kérdezte az Origo. A politikus kiemelte, hogy a Frontex-javaslatról szavazás a Miniszterek Tanácsában még nem volt, hozzátéve, hogy 

Magyarország akkor támogatja a javaslatot, ha úgy kerül módosításra, hogy garantálja, nem vonható el hatáskör a határvédelem ügyében a tagállamoktól. 

"Erre a Tanács nagyköveti bizottságában ígéretet kaptunk, a nagyköveti bizottságban Magyarország állandó képviselője tartózkodott" - árulta el a politikus, aki egyúttal leszögezte, hogy ha 

a végleges szövegjavaslat nem garantálja a tagállamok határvédelmi jogait, akkor Magyarország a Miniszterek Tanácsában nem fogja támogatni. 

A kérdés azért aktuális, mert ezt a megállapodást még hivatalosan is meg kell erősítenie a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak és az Európai Parlamentnek. 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!