2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Hollandiában enyhítették a járványügyi korlátozásokat

A holland kormány szerdán enyhítette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legtöbb korlátozást, annak ellenére, hogy az új fertőzések napi átlaga 60 ezerre ugrott - jelentette az NlTimes holland hírportál.

  • Hollandiában enyhítették a járványügyi korlátozásokat

A rendelkezések értelmében, a hetek óta tartó lezárások után, a kávézók, éttermek, bárok, mozik, múzeumok, sportstadionok újranyithatnak, és fogadhatnak koronavírus-igazolvánnyal rendelkező vendégeket. A vendéglátó egységeknek este 10-kor be kell zárniuk, a stadionok pedig befogadó kapacitásuk csak egyharmadát használhatják ki.

Mark Rutte miniszterelnök szerda esti sajtótájékoztatóján elmondta: a lazítások egyelőre hat hétig maradnak érvényben. Hozzátette ugyanakkor, hogy fennáll az újabb szigorítások lehetősége, mivel a lazítások miatt tovább nőhet az új fertőzöttek, és a kórházi felvételek száma.

A kormányfő hangsúlyozta továbbá, hogy mindenkinek kötelessége betartani a maszk használatára, a távolságtartásra, és a higiéniára vonatkozó szabályokat.

"Mindenkit arra kérek, tegye lehetővé, hogy Hollandia ismét kinyithasson és nyitva is maradhasson" - hívta fel a figyelmet.

Ernst Kuipers egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón rámutatott: a járványügyi lazítások napi átlagban akár 100 ezer új fertőzöttet is eredményezhetnek.

"A szomszédos országokban, ahol enyhébbek voltak a korlátozások, a fertőzések száma másfél-két és félszerese az itteninek. Ha megnézzük a kórházi felvételek számát, az akár ötször magasabb, mint Hollandiában" - mondta.

A tárcavezető hangsúlyozta a harmadik, emlékeztető oltás fontosságát is. Mint mondta, elenyésző azoknak a kórházban koronavírus fertőzéssel ápolt embereknek az aránya, akik felvették a harmadik oltást is.

A holland nemzeti egészségügyi intézet keddi adatai szerint az elmúlt héten rekordszámú, 366 120 fertőzöttet regisztráltak. Ez 51 százalékos növekedést jelent az előző hét adataihoz képest. A kórházakban ápoltak száma viszont csak kis mértékben emelkedett.

A holland felnőttek közel 90 százaléka be van oltva, és körülbelül 57 százalékuk már megkapta a harmadik oltást is.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!