2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hitelekkel segítenék a „takarékos négyek” a gazdasági válsággal küzdő országokat

Kormányellenes tüntetést tartottak Olaszországban és Spanyolországban is. A demonstrálók pénzügyi segítséget és a járványügyi korlátozások feloldását követelték. A koronavírus nyomán kialakult gazdasági válságot az Európai Unió rendkívüli alappal ellensúlyozná. A legutolsó, 500 milliárd eurós francia-német javaslatot, azonban elutasították az úgynevezett „takarékos négyek”. Ausztria, Svédország, Dánia és Hollandia olcsó hitelekkel kezelné a recessziót.

  • Hitelekkel segítenék a „takarékos négyek” a gazdasági válsággal küzdő országokat

Nemzeti zászlókat lengetve, maszkban tüntettek az olaszok Rómában. A demonstrálók pénzügyi segélyt követeltek a kormánytól.

A koronavírus-járvány által egyik legsúlyosabban érintett európai országban több hónapra megállt az élet a szigorú korlátozások miatt.

A kabinet múlt héten egy 55 milliárd eurós ösztönzőcsomagot hagyott jóvá, hogy a válság által sújtott családokat és vállalkozásokat megsegítse. Szakértők szerint azonban a gazdaság idén így is legalább 8 százalékkal a tavalyi mutatók alatt fog teljesíteni.

Madridban szintén kormányellenes tüntetésre hívta támogatóit az ellenzéki szélsőjobboldal. Ezrek tiltakoztak a járványügyi intézkedések fenntartása ellen. Nemtetszésüknek dudálással adtak hangot.

Bár a kabinet fokozatosan oldja fel a korlátozásokat, a fővárosban és Barcelonában továbbra is érvényben vannak a szigorú szabályok.

A spanyol miniszterelnök eközben az elhunytakra való megemlékezésre szólította fel a lakosságot.

A franciákat a vízpartra csábította a nyári időjárás. Nyolc hét után Párizs is elrendelte a korlátozások fokozatos feloldását.

A nyugat-európai államban szombaton engedélyezték a vallási szertartásokat. Két hónap után kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítés mellett ismét részt lehet venni a különböző felekezeti ceremóniákon. Elsőként a katolikus templomokban tartottak nyilvános szentmiséket.

Miután a koronavírus-járvány rendkívül súlyos gazdasági válságot idéz elő, az Európai Unió segélycsomag összeállításán dolgozik a tagországok támogatására.

Egy korábbi, francia-német javaslat 500 milliárd eurót, vagyis mintegy 180 ezer milliárd forintnak megfelelő összeget különítene el a recesszió enyhítésére.

A tervezetet azonban az úgynevezett „takarékos négyek” elutasították. Ausztria, Svédország, Dánia és Hollandia egy olyan rendkívüli alap létrehozását sürgette, amely olcsó hitelekkel segítené az országokat. Ehhez azonban mind a 27 uniós tagállam beleegyezése szükséges.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!