2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

Hirtelen felindulásból fújta le a magyar feliratokat Székelyföldön a Bákó megyei férfi

Előállították azt a moldvai férfit, aki fekete sprayvel fújta le a magyar helységneveket négy székelyföldi településen. A székelyföldi elöljárók szerint etnikai provokáció történt. A bűncselekményt a székelyudvarhelyi helyi rendőrség vizsgálja.

  • Hirtelen felindulásból fújta le a magyar feliratokat Székelyföldön a Bákó megyei férfi

Térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosította be a székelyudvarhelyi rendőrség azt a harminc éves bákói férfit, aki fekete festék sprayvel mázolta le a székelyföldi helységtáblák magyar feliratait vasárnap éjszaka. A vizsgálódó hatóság az ügyet bűncselekménynek nyilvánította, a bizonyítékokat pedig átadta az állami rendőrségnek.

A lefoglalt autóban a rendőrség megtalálta a fekete festékszórót. Kihallgatása során a férfi beismerte tettét, amit, elmondása szerint, hirtelen felindulásból követett el.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elítélte a magyar közösség elleni bűncselekményt. Székelyudvarhely polgármestere etnikai indíttatású provokációnak minősítette a magyar feliratok lefújását.

„Székelyudvarhely szempontjából mondhatom, ilyen még nem történt! Ez a vandalizmus úgy látszik, utolérte Székelyudvarhelyt is. És… provokációnak minősítem ennek a megtörténését, hiszen ahogy láttuk, és ahogy az elmúlt időszakban is figyelemmel kísértük, a jelképeinket, zászlóinkat, most már odáig fajult a helyzet, hogy ez is megtörténhetett a 2020-as esztendőben.”

- mondta Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.

Az Országos Útügyi Hatóság a megrongált helységnévtáblákat az eset után pár órával eltávolította. Csíkszereda, Székelyudvarhely, Máréfalva és Hármasfalu bejáratánál jelenleg hiányoznak a településneveket jelző táblák.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Újabb migrációs rekord dőlt meg Olaszországban

Újabb migrációs rekord dőlt meg Olaszországban

Rekord méreteket öltött a bevándorlás Olaszországban. A politikusok közös, európai megoldást sürgetnek, elsősorban a kiindulási országok partjainál. A legnagyobb kormánypárt továbbra is hajóblokád felállítását szorgalmazza.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!