2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Hillary Clinton szerint Trumpot perbe kellett volna fogni

A Robert Mueller különleges ügyész vezette vizsgálóbizottság perbe fogta volna Donald Trumpot, ha nem ő lenne az amerikai elnök - vélekedett Hillary Clinton, a 2016-os választások demokrata párti elnökjelöltje egy Time magazin által szervezett keddi konferencián New Yorkban.

  • Hillary Clinton szerint Trumpot perbe kellett volna fogni

Clinton azt sugalmazta, hogy Donald Trumpot perbe is kellett volna fogni, de az igazságügyi minisztérium megmentette őt ettől. Mint mondta: a nyilvánosságra hozott Mueller-jelentésből számára "világosan kiderül", hogy elégséges bizonyíték áll rendelkezésre Trump perbe fogásához, de a jogszabályok szerint hivatalban lévő elnök ellen nem lehet pert indítani.

A volt elnökjelölt mindazonáltal tartózkodott attól, hogy felvesse az azonnali impeachmentet, vagyis az elnök alkotmányos elmozdítását célzó eljárás megindítását. Mint fogalmazott: szerinte ez túl korai lenne. Ugyanakkor támogatná a kongresszus "bizonyítékokon alapuló" vizsgálatát Mueller megállapításainak ügyében. "Ha ezek után is úgy gondolják, hogy bűncselekmények és szabálysértések történtek, akkor szerintem a kongresszusnak kötelessége felvetni az alkotmányos eljárást az elnök felmentésére" - fogalmazott Hillary Clinton, aki 2016-ban alulmaradt a választáson Donald Trumppal szemben.

Clinton hozzáfűzte: a Mueller-jelentés szerinte csak a kezdet, és nem valaminek a lezárása.

Ugyanezen a konferencián egyébként Jared Kushner, Donald Trump fehér házi tanácsadója - és egyben a veje is - igyekezett kisebb jelentőséget tulajdonítani a 2016-os elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás mértékének és jelentőségének. Kushner szerint a Mueller-vizsgálat több kárt okozott az Egyesült Államoknak, mint az orosz beavatkozás.

"Ha megnézzük, hogy Oroszország mit tett, például reklámokat vásárolt a Facebookon, és megpróbált ellenségeskedést szítani az amerikaiak között, akkor ez valóban szörnyű dolog. De szerintem a vizsgálatok és az elmúlt két évben lábra kapott feltételezések arról, hogy mi történhetett, sokkal többet ártottak a demokráciánknak, mint az a néhány hirdetés a Facebookon" - állította Jared Kushner.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!