2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Hidegháborús ellentétek Washington és Moszkva között

Szibériában tett látogatást az orosz elnök. Vlagyimir Putyin védelmi minisztere társaságában kereste fel a tajgát, ahol az amerikai-orosz kapcsolatok elmérgesedéséről egyeztettek, ami már a hidegháborús időket idézi. Joe Biden amerikai elnök lelketlen gyilkosnak nevezte orosz kollégáját.

  • Hidegháborús ellentétek Washington és Moszkva között

A végtelen orosz tajgából merített erőt Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök és védelmi minisztere szibériai látogatásáról professzionálisan szerkesztett, látványos videót készítettek, amit a Kreml sajtószolgálata tett közzé. A rátermett vezető imázsát bizonyítani hivatott beszámoló szerint Vlagyimir Putyin egy lánctalpas terepjárót vezet a szibériai kiránduláson.

Putyin az amerikai-orosz kapcsolatok látványos megromlásának idején látogatott a tajgára. Joe Biden amerikai elnök az ABC amerikai televíziónak adott interjúban a múlt héten lelketlen gyilkosnak nevezte őt.

Aki mondja másra, az mondja magára - ezzel a gyermekmondókával válaszolt Bidennek Putyin, nyilvános tárgyalást javasolva neki. Az amerikai elnök azonban nem vállalta az újságírók előtti szereplést orosz kollégájával.

Biden azt üzente: Putyin megfizet a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt beavatkozásáért.

A konfrontáció számos buktatót tartogat az új amerikai elnök számára, aki Oroszországot tette meg Amerika legfőbb ellenfelének. Donald Trump és a republikánus vezetők korábban azt mondták, hogy az USA fő riválisa Kína, de Joe Biden családja gyanús ügyletei miatt lekötelezettje a kommunista ország vezetésének, ezért nem lépnek fel az ázsiai ország ellen.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!