2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Heves tüntetések Moszkvában és Hongkongban

Több, mint ezer embert állított elő a moszkvai rendőrség egy engedély nélküli tüntetésről. A demonstrálók azt követelték, hogy független és ellenzéki jelöltek is indulhassanak a szeptember 8-ra kiírt helyhatósági választásokon. Eközben Hongkongban is több ezren vonultak utcára, hogy a demokrácia mellett és a rendőrség ellen tiltakozzanak.

  • Heves tüntetések Moszkvában és Hongkongban

Kezüket és lábukat fogva vonszolták el a tüntetőket az orosz rendőrök.

A demonstrációt Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista azért hirdette meg, mert a helyhatósági választásokról formai okok miatt töröltek több ellenzéki és független jelöltet. Az érintett politikusok szerint manipulálták a leadott dokumentumokat.

A szombati tiltakozást nem engedélyezték, ennek ellenére több ezeren vonultak utcára.A tömeg a szabad választás visszaállítását és Putyin távozását követelte. Azt skandálták, hogy vissza akarják kapni a szabad választás jogát.A rendőrök megpróbálták visszaszorítani a demonstrálókat a városi tanács épülete elől, de a tüntetők sokáig ellenálltak.Az egyenruhások a legfrissebb adatok szerint több mint ezer embert állítottak elő. Többségében békés tüntetőket.

A tüntetőket a hatóságok és a moszkvai polgármester is figyelmeztette: kemény fellépésre számíthatnak.

Agresszív rendőri fellépés Hongkongban egy szintén engedély nélküli tüntetéssel szemben. 

Ismét tízezrek vonultak utcára a Kínához tartozó nagyvárosban. A demokrácia mellett és a rendőrség ellen is tüntettek.

A demonstrációt azért is hirdették meg, mert egy hete a demokráciapárti tüntetőkre vasbotokkal támadtak maszkos férfiak, feltehetően az egyik kínai triád tagjai.A tiltakozók szerint a riasztott egyenruhások szándékosan érkeztek később a helyszínre, hogy a támadók időben elmenekülhessenek. Állításuk szerint az akciót politikusok rendelték meg, hogy így félemlítsék meg a tüntetőket.

Hongkongban több hete tartanak felvonulásokat a tervezett kiadatási törvény miatt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!