2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Hetvenöt bevándorlót találtak egyetlen kamionban a román-magyar határon

Egyetlen kamionban 75 bevándorlót találtak a hatóságok péntek hajnalban a román-magyar határon - számolt be honlapján a román határrendészet.

  • Hetvenöt bevándorlót találtak egyetlen kamionban a román-magyar határon

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

A román rendszámú, román sofőr által vezetett kamion péntek hajnali fél négykor jelentkezett Romániából való kilépésre a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen. Az iratok szerint a gépkocsi cipőket szállított Romániából Olaszországba. A határrendészek kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a gépkocsit, amelynek rakodóteréből 75 Magyarországra szökni próbáló személy került elő.

A bevándorlók bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és azt nyilatkozták, hogy a schengeni övezet országaiba szerettek volna jutni.

A határrendészet ugyanabban a közleményben számolt be két csütörtöki esetről is, amelyek során egy román és egy bolgár kamion rakodóterében próbált összesen 57 bevándorló Magyarországra szökni. Ezeket a gépkocsikat is a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen vizsgálták át. Az iratok szerint a járművek Olaszországba és Franciaországba szállítottak cipőket, szaniterárut és préselt lemezeket. A kamionról leszállított bevándorlók indiai, afganisztáni, bangladeshi, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, és azt nyilatkozták, hogy a schengeni övezet valamely országába kívántak eljutni.

A román hatóságok megkezdték mindhárom eset kivizsgálását - közölte a határrendészet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!