2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Hende: Senki sem lehet szabad, ha a mellette élő nem szabad

Senki sem lehet szabad, ha a mellette élő nem szabad, ha nem használhatja anyanyelvét, és nem dönthet szabadon sorsa felett – erről beszélt az aradi megemlékezésen Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, a két ország ma szövetséges, Románia fejlődése és gyarapodása pedig magyar nemzeti érdek is. Közös cél az is, hogy a határ menti régiókat ismét összekapcsolja a kultúra és a gazdaság. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is a kisebbségben élő magyarok szabadságvágyát emelte ki, azt mondta: aki azt hiszi, hogy ez az eszme és azok az értékek, amelyekért küzdenek, eltiporhatóak, azok 1849 hóhérai, az elnyomók katonái.

A megemlékezésen a szélsőséges Új Jobboldal román szervezet pár tucat aktivistája egy hatalmas román zászlót feszített ki a téren.

Mint arról korábban beszámoltunk, országszerte az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeznek vasárnap. Áder János a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon 1849-ben kivégzett lelkészek emlékoszlopát koszorúzta meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Migráns helyzet Horgoson

Migráns helyzet Horgoson

Folyamatos a rendőri jelenlét Horgoson, miután a migránsok gépfegyverrel lövöldöztek néhány napja. A helyszínen volt tudósítónk Rízmayer Mihály.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!