2022. 05. 22. Vasárnap Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hende: Senki sem lehet szabad, ha a mellette élő nem szabad

Senki sem lehet szabad, ha a mellette élő nem szabad, ha nem használhatja anyanyelvét, és nem dönthet szabadon sorsa felett – erről beszélt az aradi megemlékezésen Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, a két ország ma szövetséges, Románia fejlődése és gyarapodása pedig magyar nemzeti érdek is. Közös cél az is, hogy a határ menti régiókat ismét összekapcsolja a kultúra és a gazdaság. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is a kisebbségben élő magyarok szabadságvágyát emelte ki, azt mondta: aki azt hiszi, hogy ez az eszme és azok az értékek, amelyekért küzdenek, eltiporhatóak, azok 1849 hóhérai, az elnyomók katonái.

A megemlékezésen a szélsőséges Új Jobboldal román szervezet pár tucat aktivistája egy hatalmas román zászlót feszített ki a téren.

Mint arról korábban beszámoltunk, országszerte az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeznek vasárnap. Áder János a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon 1849-ben kivégzett lelkészek emlékoszlopát koszorúzta meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: Fejest ugrunk a „vizes” filmek világába

Bemutatták a Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóról szóló életrajzi dokumentumfilmet. Stábunknak a filme elkészülésének körülményeiről mesélt Lajos Tamás producer és Pálinkás Norbert rendező.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Joe Bident is kitiltották Oroszországból

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!