2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Heinz-Christian Strache: bevándorlás nem oldja meg a demográfiai problémát

Az osztrák szabadságpárti alkancellár szerint a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát és egyben a saját nép másikra cserélését jelentené. Heinz-Christian Strache hangsúlyozta: ez nem lehet a koncepciója egyetlen felelős politikusnak sem. Ehelyett szerinte olyan családpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek hatékonyan támogatják a kettőnél több gyermeket vállaló családokat. Beszélt arról is, hogy jónak tartja Orbán Viktor családpolitikai modelljét, és több lényeges kérdésben is megegyezik a véleménye a a magyar miniszterelnökével.

Heinz-Christian Strache - aki Bécsben nyilatkozott a közszolgálati médiának - hangsúlyozta: ez nem lehet a koncepciója egyetlen felelős politikusnak sem.

A bevándorlás helyett hatékony családpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek úgy támogatják a családokat, hogy egy vagy két gyereknél többet vállalhassanak anélkül, hogy az egyet jelentene a szegénységgel– emelte ki.

Közölte, az osztrák családpolitikának jelentős központi eleme a családi pótlék, a családtámogatás és a családi adókedvezmény. A nemrég elfogadott családi adókedvezményről szóló döntés értelmében például januártól gyermekenként évi 1500 euróval több maradhat a családoknál. Ez a gyermek 18 éves koráig összesen 27 ezer euróval több, mint korábban – ismertette.

A szabadságpárti alkancellár azt mondta, jónak tartja Orbán Viktor családpolitikai modelljét, és több lényeges kérdésben is megegyezik a véleménye a a magyar miniszterelnökével, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterével és más magyar politikusokéval. Szeretné, ha Ausztria még szorosabban együttműködne a visegrádi országokkal – tette hozzá.

Az európai parlamenti választással kapcsolatban úgy vélekedett, nagyon fontos, mert ezáltal korrigálni lehet azt a politikai tévutat, amelyen jelenleg az Európai Unió jár. Lehetőséget ad arra, hogy a végzetes és téves meghívást, a befogadási politikát és az ezért felelőssé tehető politikusokat demokratikusan, politikai eszközökkel le lehessen győzni. Továbbá esélyt ad arra, hogy Európa megvédje határait, valamint megállítsa az illegális bevándorlást és a fenyegető iszlamizálódást – fogalmazott.

Tudatta, idén Ausztriában nyolc gyilkosság történt, amelyből hetet migrációs hátterű ember követett el. Ausztria egy keresztény európai ország, és azoknak, akik oda mennek, kötelességük, hogy beilleszkedjenek, elfogadják az osztrákok értékeit - tette hozzá.

Kijelentette: azt a menedékkérőt, aki bűncselekményt követ el, ki kell toloncolni az országból.Kitért arra is, hogy nem szeretné, ha a nemzetállamok megszűnnének és Európa egy központosított szövetségi állammá alakulna.

Szerinte olyan Európára van szükség, ahol az egymással szövetséges nemzetállamoknak saját jövőjük van, ahol a különböző országok elfogadják és tisztelik egymást, és ott helyben oldják meg a helyi problémákat, nem pedig központilag Brüsszelből irányítanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!