2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Hegyi-Karabah - Az ENSZ-főtitkár a harci cselekmények leállítására szólított fel

Súlyos aggodalmának adott hangot a Hegyi-Karabahban zajló konfliktus áldozatairól szóló hírek miatt, és a harci cselekmények azonnali beszüntetésére szólított fel António Guterres ENSZ-főtitkár helyi idő szerint kedden New Yorkban.

  • Hegyi-Karabah - Az ENSZ-főtitkár a harci cselekmények leállítására szólított fel

"A főtitkárt rendkívül nyugtalanítja a katonai erő alkalmazása a régióban, valamint az áldozatokról, köztük civil személyekről szóló hírek. A legszigorúbb módon a harcok azonnali beszüntetésére, a feszültség csökkentésére és a 2020. évi tűzszüneti egyezmény betartására szólít fel" - áll a világszervezet nyilatkozatában.

A közlemény szerint Guterrest "aggasztja a humanitárius helyzet a térségben", és arra hívja fel az érintett feleket, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megkönnyítsék a hozzájutást a humanitárius segélyekhez a nélkülözők számára. Sürgeti továbbá őket, hogy erőfeszítéseiket a térség tartós békéjének helyreállítására összpontosítsák.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium kedden "helyi jellegű terrorellenes hadművelet" elindítását jelentette be a szakadár Hegyi-Karabahban. Az intézkedés céljául az azerbajdzsáni, örmény és orosz vezetők által aláírt, 2020. november 9-i háromoldalú nyilatkozatban foglaltak biztosítását, valamint a területen működő örmény katonai alakulatok leszerelését és kivonását jelölte meg.

Jereván a maga részéről kijelentette, hogy Baku "az etnikai tisztogatás politikájának végigvitelére törekszik", és leszögezte, hogy az örmény hadsereg nincs jelen Karabahban. Oroszország szintén a vérontás beszüntetésére és a politikai-diplomáciai rendezéshez való visszatérésre szólította fel a feleket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!