2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Külföld

Háziőrizetbe mehet Ilaria Salis + videó

Bombaként robbant a hír az olasz sajtóban miszerint a Budapesten előzetesben lévő antifasiszta Ilaria Salis házi őrizetbe mehet egy elektromos nyomkövetővel. Sajtóhírek szerint a számára kijelölt 16 millió forintos óvadékot a támogatói által létrehozott pénzügyi alapból és családja hozzájárulásából fizetik. Ügyvédje szerint így az Európai Parlamenti választásokon is aktívabban tud majd online kampányolni.

  • Háziőrizetbe mehet Ilaria Salis + videó

Az olasz baloldali politikusok saját győzelmükként értékelték, hogy házi őrizetben védekezhet Ilaria Salis. Véleményük szerint ha a baloldali pártok nem irányítják a figyelmet az antifasiszta aktivista ügyére, és nincs média kampány, akkor Salis a budapesti börtönben maradna.

„Ez egy jó hír, mi mindent megteszünk azért, hogy szavazhasson is. A döntés a magyar bíróságé volt, de az olasz diplomácia a háttérben csendben dolgozott. „ - jelentette ki az olasz külügyminiszter.

Ilaria Salist a Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége Európai Parlamenti képviselőnek jelölte, miután börtönbe került. Ha megválasztják - diplomáciai mentességet fog szerezni és ejthetik az ellene elhozott vádakat.

„Ilaria holnap hazamehet a saját otthonába. A következő lépés pedig az lesz, hogy Budapestről Brüsszelbe vigyük őt.” -mondta a baloldali képviselő.

Az olasz kormánypárt képviselője azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az eset azt mutatja, hogy Magyarországon működnek a jogállamiság szabályai.

„Az egész felhajtás, ami történt, teljesen felesleges volt. Azért is, mert a magyar hatóság a saját törvényeit alkalmazza, melyekbe Olaszország nem szólhat bele. Örülök, hogy ez megtörtént és bízom benne, hogy az ártatlanságát is bizonyítani tudja majd.” -mondta a kormánypárti képviselő.

A szélsőbaloldali aktivista édesapja arról beszélt egy interjúban, hogy egyáltalán nem nyugodt a házi őrizet miatt, attól tart, hogy a lányát fasiszta támadás érheti a jobboldali Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!