2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Hazafias cselekedetté vált a pénzváltás

A külföldi valuták lírára váltására a török elnök szólította fel a lakosságot, hogy enyhítsék a dollárral szembeni árfolyam-zuhanást.

  • Hazafias cselekedetté vált a pénzváltás

Törökök ezrei próbálnak meg a pénzváltással segíteni az ország gazdaságán, miután az Egyesült Államokkal történt kereskedelmi súrlódások miatt a török líra zuhanni kezdett. Recep Tayyip Erdogan török elnök arra szólította fel a lakosságot, hogy minden külföldi valutájukat váltsák be lírára, hogy ezzel is erősítsék saját fizető eszközüket.

„Minden nap úgy 100, de van, hogy 300 ezret is váltanak az emberek. Olyan is megesik, hogy 50-100 ezert dollárt hoznak egyszerre. Váltanak. A török nép támogatja Erdogant. A gazdaságunkért tesszük” – nyilatkozta Onur Kanuzkar, egy pénzváltó iroda vezetője.

A helyiek a pénzváltást hazafias kötelességüknek tartják.

„Persze nem jó dolog az sem nekünk, sem pedig az országunknak, hogy a dollár magas és erősödött a lírához képest. Azért, hogy segítsük a nemzetünket, az összes dollárunkat átváltjuk. Örülünk, hogy a török kormány jól működik. A külföldi hatalmak megpróbálták tönkretenni a gazdaságunkat és összetörni bennünket, de még mindig talpon vagyunk, semmi sem fog történni” – véli egy helyi lakos.

líra mélyrepülése azután kezdődött, hogy Washington szankciókat léptetett életben Törökországgal szemben, megduplázva az alumínium és vas termékek árait, Andrew Brunson amerikai lelkipásztor letartóztatása miatt. Törökország válaszul importvámokat vetett ki az amerikai termékekre.

Az intézkedések hatására a líra erősödni kezdett dacára annak, hogy a hét elején elején rekordmélységekbe zuhant a török fizetőeszköz árfolyama a dollárhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Tovább szigorít az olasz kormány a migrációs vészhelyzet miatt. Korlátozzák a vízumkérelmek jóváhagyását, és fokozottan ellenőrzik a vasút állomásokat. A közrendre veszélyt jelentő személyek kiutasítását felgyorsítják. Azokra is kiutasítás vár, akik kiskorúnak hazudják magukat.
Félnek a szabadkaiak az illegális bevándorlóktól

Félnek a szabadkaiak az illegális bevándorlóktól

Múlt héten automata fegyverekkel lőttek a magyar rendőrökre a szerb határon. Kedden pedig egy olyan felvételt hozott nyilvánosságra a rendőrség, amelyen egy embercsempész gépkarabéllyal biztosítja a migránsok átkelését a határkerítésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!