2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Hazaárulás vádjával citálnák bíróság elé Nigerben az elmozdított elnököt

Hazaárulás vádjával állítaná bíróság elé a nigeri junta az elmozdított elnököt. Az afrikai ország hadserege hetekkel korábban magához ragadta a hatalmat, és bebörtönözte Mohamed Bazoumot. A nigeri fővárosban tárgyaló nigériai vallási küldöttség eközben arról számolt be, hogy a puccsisták nyitottak a diplomáciára.

  • Hazaárulás vádjával citálnák bíróság elé Nigerben az elmozdított elnököt

Nigerben továbbra is kézzel fogható a feszültség. A nyugat-afrikai országban nemrég puccsal hatalomra jutott junta bejelentette, hogy hazaárulás vádjával bíróság elé állítanák Mohamed Bazoum választott elnököt. 

A választásokat megnyerő elnököt és családját a július 26-i puccs óta az elnöki rezidencián tartják őrizetben. Az államfő többször arra panaszkodott, hogy túszként tartják fogva.

A katonai szóvivő szerint az elmozdított elnök továbbra is kapcsolatba léphet a külvilággal, valamint hangsúlyozta, hogy Bazoumot egy orvos is rendszeresen felkeresi.

A nigeri fővárosban tárgyaló nigériai vallási küldöttség eközben arról számolt be, hogy szerintük a puccsisták nyitottak a diplomáciára. A hadsereg ugyanis azt jelezte nekik, hogy kész feloldni a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közösségével kialakult patthelyzetet.

Az ECOWAS ugyanis korábban ultimátumot adott a hatalomra jutott puccsisták számára, hogy engedjék szabadon a házi őrizetben tartott elnököt és helyezzék vissza hivatalában. A junta nem teljesítette követeléseiket.

Borítókép: Anadolu Agency

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem fog csatlakozni semmilyen kísérlethez, aktivitáshoz, amellyel bojkottálni akarják a magyar elnökséget - mondta Peter Pellegrini szlovák államfő Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!