2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Hatszáz repülőgép gyártását tervezi hat év alatt Oroszország

Oroszország hat év alatt több mint 600, teljesen hazai repülőgépet készül megépíteni - jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a kormányfő-helyettesekkel hétfőn megtartott találkozón.

  • Hatszáz repülőgép gyártását tervezi hat év alatt Oroszország

Misusztyin szerint az SSJ New, MC-21-310, Il-114-300, Tu-214 és Il-96-300 géptípusok képezik majd az orosz légitársaságok flottájának alapjait.

"A kormány átfogó programot hagyott jóvá a repülőgépek, hajtóművek, műszerek és kapcsolódó egységek gyártásának bővítésére, és engedélyezte a Nemzeti Jóléti Alap felhasználását annak finanszírozására. Visszatérítéses alapon több mint 280 milliárd rubelt lehet majd ilyen célokra bevonni" - mondta.

A rubel jelenleg mintegy 3,95 forintot ér.

Ismertette, hogy a program előirányozza egyebek között a vállalatok műszaki bázisának megújítását, a gyári kapacitások növelését és a kapcsolódó fejlesztések elvégzését.

Az RBK gazdasági hírportál közölte, hogy az Aeroflot első 11 Tu-214-es repülőgépét 170-175 utas szállítására tervezik. Az első öt repülőgépet várhatóan idén decemberben és 2025 januárjában fogják forgalomba állítani.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!