2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Hatalmas tűz ütött ki Moszkva közelében egy műtrágyaraktárban

Hatalmas tűz ütött ki Moszkva mellett. Úgy tudni, egy műtrágyaraktár ég, a lángok 1800 négyzetméteren pusztítanak. Az oroszok közben két falut is bombáztak a dél-ukrajnai Herszon régióban. A támadásban heten vesztették életüket. Az ukránok azt állítják: sikeretlenek az oroszok ellentámadásai Bahmutnál.

  • Hatalmas tűz ütött ki Moszkva közelében egy műtrágyaraktárban

Újabb tűz ütött ki Moszkva közelében. A hírek szerint 1800 négyzetméteren pusztítanak a lángok Ramenszkojéban, de már megkezdték az oltást.

A közösségi oldalakon megjelent felvételek szerint hatalmas, fekete füstoszlop emelkedik a magasba, amely szinte apokaliptikus látványt nyújt. Előzetes információk szerint egy műtrágyaraktár ég.

Néhány napja szintén egy Moszkvához közeli üzemben történt robbanás – Szergijev Poszad városában. Az incidensben legalább 60 ember megsérült. Közülük hatan intenzív osztályra kerültek, egyikük meg is halt. Az üzemből a dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket is evakuálták.

Hét emberéletet követelt a dél-ukrajnai Herszon régióban történt orosz ágyúzás. A támadásban egy 12 éves fiú és egy 23 napos csecsemő is meghalt.

Nem csitulnak a harcok Bahmutnál sem. Ukrajna védelmi erői továbbra is kezdeményezőek a harcban. Erről a Fegyveres Erők Keleti Csoportosításának szóvivője számolt be az United News tévécsatornának. Állítása szerint az oroszok kétségbeesett próbálnak ellentámadni.

Az ukrán határőrök egy emléktáblát helyeztek el a Kígyó-szigeten. A hely az ellenállás szimbólumává vált a háború első óráiban.

Közben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter váratlan látogatást tett a hétvégén a sarkvidéki helyőrségeknél, köztük a Novaja Zemlja nukleáris kísérleti telepen is. Vele együtt ellenőrizte a nukleáris létesítményt a Roszatom vezetője, Alekszej Lihacsov is.

Egyes szakértők szerint ez az utazás jelzés lehet a Nyugat felé. Kijev ugyanis újabb nagy hatótávolságú rakétákat kért Németországtól és az Egyesült Államoktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!