2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Külföld

Hat magyar európai parlamenti képviselő is érintett lehet a korrupciós botrányban

Hat magyar európai parlamenti képviselő is érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban. Ezt az Origo írta, egy emberi jogi jelentés elfogadása kapcsán, amelyet a DK-s, momentumos és jobbikos képviselők is megszavaztak.

  • Hat magyar európai parlamenti képviselő is érintett lehet a korrupciós botrányban

 Annak ellenére voksoltak igennel a katari állampolgárok vízummentességére, hogy komoly emberi jogi problémák vannak az országban.

Egyre nagyobb méreteket ölt az Eva Kaili volt szocialista EP-alelnök nevével fémjelzett brüsszeli korrupciós botrány – írta az Origo. Az Európai Parlament csúcspolitikusa idegen külföldi érdekek szolgálatába állt, Katar és Marokkó érdekeit képviselte. A belga nyomozóhatóságok a házkutatások során több millió eurónyi készpénzt és nagyértékű ajándékokat foglaltak le. A botrány főszereplője Eva Kaili több más politikust is magával rántott, főleg szocialista, de liberális, sőt néppárti képviselők is érintettek.

Ezúttal azok a képviselők keveredtek gyanúba, akik megszavazták az Európai Parlament Külügyi Bizottságának egyik emberi jogi jelentését. Ebben Marokkó és Katar egyaránt pozitívan szerepelnek, dacára annak, hogy számos kétely merül fel a nők jogai, a véleménynyilvánítás és az egyesülés szabadsága, az emberijog-védők szabadon bocsátása, a halálbüntetésre vonatkozó moratórium, a migráns munkavállalók jogai, illetve a jemeni háborús bűnökkel kapcsolatos elszámoltathatóság terén. A jelentésben felhívják a Bizottságot arra, hogy kezdjen megbeszéléseket annak érdekében, hogy a katari állampolgárok vízummentességet kapjanak és a régióból származó diákok hozzáférjenek az Erasmus+ programhoz.

A Gyurcsány pártjához tartozó Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Dobrev Klára is megszavazta, csakúgy, mint a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton. A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége és a liberális Renew frakcióból senki sem szavazott ellene. A fidesz európai parlamenti képviselői tartózkodtak.

Ujhelyi István nem volt ott a szavazáson. A korábban szocialista, jelenleg független képviselő decemberben még tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival. Aztán kiderült, hogy közösen szervezett vele konferenciát, egy európai parlamenti csoportban pedig Újhelyi főnöke volt a korrupciós botrányba belebukott görög szocialista politikusnő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!