2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Három irányból nyomul előre az izraeli hadsereg Gázaváros közepe felé + videó

Három irányból nyomul előre az izraeli hadsereg Gázaváros közepe felé, hogy körbezárja a Hamasz állásait. A zsidó állam katonái tankokkal és csapatszállító páncélosokkal közelítették meg a palesztinok lakta térség több kórházát, és közben tűzharcot vívnak a Hamász fegyvereseivel. Az iráni külügyminiszter azt mondta, most már biztossá vált, hogy hogy nem lehet elkerülni a fegyveres konfliktus kiszélesedését.

  • Három irányból nyomul előre az izraeli hadsereg Gázaváros közepe felé + videó

Az izraeli csapatok kemény csatákat vívnak a Hamász fegyvereseivel a Sifa kórház környékén. A kórházból menekülnek a civilek, több százan lepték el a kivezető utakat, vannak akik beteg rokonukat menekítik. Mindent felhasználnak, rakodó eszközöket, kórházi kerekesszéket, de olyan is akadt, aki irodai széken tolta hozzátartozóját.

Az övezetben már 20 kórház vált működésképtelenné – tájékoztatott az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének vezetője. Philippe Lazzarini azt is elmondta, hogy már több mint 100 ENSZ-dolgozó halt meg munka közben a Gázai övezetben a háború kitörése óta.

Jeruzsálemi források megerősítették, hogy az izraeli haderő megölte a radikális szervezet elit kommandós csapatának, a Nuhba több terroristáját. A hadsereg szóvivője arról beszélt, hogy az elmúlt két napon, amióta a katonáik behatoltak a város szívébe, százezren menekültek délre.

Ez nem zavarja a harcot, sőt, javítja a helyzetünket. Mert már több mint 100 ezren vonultak délre csak az elmúlt két napban, így megküzdhetünk a terroristákkal – mondta Daniel Hagari, az izraeli védelmi erők parancsnoka. 

Megszólaltak a légiriadót jelző szirénák Tel-Avivban. Kedd este óta először vették célba a régiót, a támadásban két ember sebesült meg. Nekik a vaskupola rakétavédelmi rendszer által lelőtt rakéták darabjai okoztak sérüléseket. Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint október 7. óta mintegy 9500 rakétát és drónt lőttek ki Izraelre.

Az ENSZ felszólította a zsidó államot, hogy nyissa meg a Gázai-övezet felé vezető Kerem Salom-i határátkelőt a segélyszállítmányok zavartalan célba juttatása miatt. Ez ugyanis kimondottan teherautók számára épült. Október 21-e óta összesen 821 teherautó jutott be az ostrom alatt álló övezetbe. Magyarország 100 ezer euróval támogatja a gázai menekülteket.

A fegyverzet-ellenőrzésről és a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalt egy magas rangú orosz és izraeli diplomata. A megbeszélésre azután került sor, hogy egy Likud-párti képviselő atomfegyver bevetését szorgalmazta. Korábban pedig az izraeli kormány örökségvédelmi miniszter említette lehetőségként az atombomba bevetését Gáza ellen. A minisztert az izraeli elnök ideiglenesen felfüggesztette. Izrael az 1960-as évek óta rendelkezik nukleáris fegyverrel, azonban ezt hivatalosan még sosem ismerte el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!