2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Halászhajó-szerencsétlenség történt Új-Fundland közelében

Legkevesebb négy halálos áldozata van egy spanyol halászhajót Új-Fundland közelében kedd hajnalban ért szerencsétlenségnek - közölte a spanyol tengeri mentőszolgálat.

  • Halászhajó-szerencsétlenség történt Új-Fundland közelében

A 24 fős legénységből eddig három túlélőt sikerült kimenteni, a többiek után nagy erőkkel kutat a kanadai parti őrség.

A Villa de Pitanxo nevű halászhajó spanyol idő szerint reggel hat óra előtt két vészjelzést adott le Új-Fundland partjaitól 450 kilométerre délkeletre, de a válaszra már nem reagált.

A riasztást ezért továbbították a közelben tartózkodó halászhajóknak, amelyek a bajbajutottak segítségére indultak.

Három mentőtutajból kettőt üresen találtak meg, a harmadikban voltak a túlélők és a halálos áldozatok. A túlélők hipotermiás sokkot kaptak a rendkívüli hidegben.

Egy negyedik gumitutajt még keresnek, csakúgy mint az elsüllyedt halászhajót. A kanadai hatóságok két helikopterrel, egy repülővel és két mentőhajóval végzik a kutatást, amelyet rossz időjárási körülmények nehezítenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!