2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

„Halálra vagyunk ítélve, ha nem követjük a magyarokat”

2020. december 10., csütörtök 09:09

A Mandiner interjút készített Janez Janša szlovén miniszterelnökkel, aki elmondta, az ellenzék náluk megtesz mindent azért, hogy az ország élhetetlennek, veszélyesnek és kiszolgáltatottnak tűnjön. Janša szerint Európa országainak a magyar példát kell követnie, különben pusztulás vár rájuk.

A kulturális marxizmus terjedésének veszélyeire hívja fel a figyelmet Janez Janša szlovén miniszterelnök a Mandinernek adott interjújában. Úgy fogalmaz, „a 19. századi Kommunista Kiáltvány kimondja, hogy egy új világ, illetve a kommunizmus megteremtéséhez a nemzetet, a családot, a magántulajdont, a magánoktatást és a vallást fel kell számolni. Paradox módon a rengeteg áldozat és szenvedés ellenére a kommunizmus nem az erőszakkal és a diktatúrával érte el ezt a célt. Ugyanezeket a célokat ma máshogy követik. A tömegtájékoztatás, az egyetemek, a kulturális ipar, a multinacionális intézmények, a tömeges migráció, az erőltetett multikulturalizmus, egyes politikai pártok tevékenysége révén. Ügyesen palástolják a dolgot, de bárki, aki ismeri a történelmet és a politikai koncepciókat, láthatja, hogy mindez milyen irányba halad.” Janša úgy véli ezek ellen a család, a magántulajdon, a magánkezdeményezések és a vallások védelmével lehet fellépni, illetve azzal, hogy a nemzetek önmagukat becsülik, és tisztelettel fordulnak más nemzetek iránt.

A szlovén miniszterelnök szerint a kulturális marxizmustól áthatott Európában Magyarország mutatja a helyes utat.

Minden objektív mutató és nemzetközi összehasonlítás szerint az Orbán Viktor vezette magyar kormány mind gazdaságilag, mind pedig a jelenlegi stratégiai kihívások, például a tömeges, illegális migráció kezelésében sikeres

– fogalmaz. Hozzáteszi:

„Magyarország számos sikeres reformlépést tett a stratégiai kihívások kezelésére, ezek egyike például a családpolitika. Ebben nemcsak Szlovéniának, hanem gyakorlatilag egész Európának előbb-utóbb követnie kell Magyarországot, különben halálra leszünk ítélve, vagy egyszerűen népek váltják egymást a migráció miatt, és a Nyugat-római Birodaloméhoz hasonló vég vár ránk.”

Mandiner alapján Magyar Nemzet