2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Halálra ítélték Hasogdzsi gyilkosait

Öt vádlottat halálra ítéltek, hármat összesen 24 év börtönbüntetéssel sújtottak, hárman pedig szabadon távozhattak Szaúd-Arábiában a tavaly októberben az isztambuli szaúdi konzulátuson meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró ügyében. A legsúlyosabb büntetést azokra szabták ki, akik közvetlenül részt vettek az emberölés végrehajtásában, míg szabadságvesztést azokra, akik segédkeztek a bűncselekmény eltitkolásában. A vádlottak még élhetnek jogorvoslati lehetőséggel. A tárgyalások zárt ajtók mögött zajlottak, és a döntést is a nyilvánosság kizárásával, viszont a Hasogdzsi család, valamint több külföldi diplomata jelenlétében hozták meg.

  • Halálra ítélték Hasogdzsi gyilkosait

A részletek még nem ismertek, de az már most látszik, hogy csak az isztambuli „halálkommandó” tagjait vonták felelősségre. Bár Törökország és az ENSZ saját vizsgálódása arra jutott, hogy a hatalommal kritikus Hasogdzsi elhallgattatását magasabb körökből rendelték el, a szaúdiak erre nem találtak bizonyítékot, a hivatalos verzió szerint az elkövetők nem erre kaptak parancsot. Az emberöléssel összefüggésbe hozott magas rangú tisztségviselőket, így Szaúd al-Kahtánít, a koronaherceg tanácsadóját kihallgatták ugyan, de meg sem vádolták. Továbbá arra jutottak, hogy az isztambuli konzul sem tudott a történtekről, Ahmed Aszírít, a titkosszolgálat korábbi vezetőjét pedig felmentették. Hasogdzsi török menyasszonya elfogadhatatlannak nevezte az ítéletet.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!