2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Halálra ítélték a két skandináv lányt lefejező dzsihadistákat

A bíróságon megjelent 23 vádlottból a három gyilkos halálbüntetést kapott a marokkói tárgyaláson.

  • Halálra ítélték a két skandináv lányt lefejező dzsihadistákat

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a 28 éves norvég Maren Ueland az Atlasz-hegységbe utazott túrázni tavaly decemberben. Lefejezett holttestükre turisták találtak rá 10 kilométerre Imlil városától.

Két férfi, név szerint Abdessamad Ejjoud és Younes Ouaziyad követte el a gyilkosságot, amit egy harmadik dzsihadista, Rashid Afatti felvett a telefonjával. A videón hallható, ahogy az egyikük Allah ellenségeinek nevezi az áldozatokat, majd azt mondja, hogy mindezt azért teszik, hogy bosszút álljanak azokért a dzsihadistákért, akiket Szíriában megöltek. A felvételeket iszlamista körökben terjesztették.

„A bűncselekmény kegyetlenségének megfelelő ítéletet várunk” – mondta Khaled El Fataoui ügyvéd, aki a dán áldozat, Louisa Vesterager Jespersen családját képviselte.

Helle Petersen, az áldozat édesanyja, a múlt héten a bíróság számára küldött levelében azt írta:

Az lenne a legigazságosabb, ha ezek az állatok halálbüntetést kapnának, megérdemlik.

A 11 héten át tartó tárgyalássorozat utolsó tárgyalásán született meg az ítélet, ahol a három vádlott elismerte bűnösségét. Korábban mindhárman hűségesküt tettek az Iszlám Állam vezetőjének.

1993 óta ez az első alkalom, hogy halálbüntetést szabnak ki Marokkóban.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!