2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Halálos katasztrófa fenyeget Brazíliában

A Vale SA brazil bányászati vállalat egyik zagytározójának több mint kétszáz halálos áldozattal járó január végi gátszakadását követően egy újabb hasonló katasztrófa fenyeget. Egy független szakértői vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a Sul Superior gát falának stabilitása kritikus a Gongo Soco bányában - közölte vasárnapra virradóra a Vale.

  • Halálos katasztrófa fenyeget Brazíliában

Flavio Godinho, a katasztrófavédelem szóvivője a Globo brazil televízió műsorában elmondta: a legmagasabb, hármas szintű kockázati besorolást követően már megkezdték az emberek evakuálását a térségben. A besorolás azt jelenti, hogy fennáll egy gátszakadás veszélye - tette hozzá.

A Minas Gerais állambeli Brumadinho közelében lévő Córrego do Feijao vasércbánya zagytározójának fala január 25-én szakadt át. A katasztrófában 13 millió köbméternyi, bányászati melléktermékekkel teli iszap ömlött ki, amely egy helyi geológus szerint környezet- és egészségkárosító anyagokat is tartalmaz, egyebek között higanyt, kadmiumot és arzént. Az iszaplavina maga alá temette Brumadinho egy részét, és több környező települést, illetve beszennyezte a Paraopeba folyó vizét is. A legutóbbi adatok szerint eddig 203 ember holttestét találták meg, 105 embert pedig továbbra is eltűntként tartanak számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!