2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Halálos áradások Kínában és Indiában

Súlyos áradások sújtják Kínát és Indiát. A halálos áldozatok száma közelíti a százat, de miután sokakat eltűntként tartanak számon, sem Peking, sem Újdelhi nem tudja pontosan, hányan vesztették életüket a természeti katasztrófában.

  • Halálos áradások Kínában és Indiában

Túlélők után kutatnak a kínai Hupej tartományban a katasztrófavédelem munkatársai. A hatóság emberei amellett, hogy a bajba jutottakon segítenek, alapvető élelmiszert és vizet szállítanak azoknak, akik arra várnak, hogy kimenekítsék őket. 

Az ázsiai ország középső és keleti részén napok óta szakad az eső, ami súlyos áradásokhoz vezetett, több helyen pedig sárlavinák pusztítottak. A katonaság és a rendőrség közreműködésével folyamatosak a kitelepítések. Már százezreket evakuáltak.

Hupej mellett Hunan, Csiangszhi és Csöcsiang tartományban a legrosszabb a helyzet. Volt, ahol az ár egész falvakat mosott el. Víz hömpölyög az utcákon, a helyiek pedig mentik értékeiket. Az ingatlanokban helyrehozhatatlan károk keletkeztek.

Az áradások több tízmillió embert érintenek, és már 50 felett van a halottak száma. Miután sokakat eltűntként tartanak nyilván, Peking további áldozatokkal számol.

A Kínával szomszédos India észak-kelti részén sem jobb a helyzet. Asszám államot szintén természeti csapás sújtja. Az esőzések nyomán megáradt folyók a termőföldek mellett lakott területek is elöntöttek.

Újdelhi információi szerint az elmúlt napokban többen életüket vesztették, de a halottak számát csak megbecsülni tudják.

A hatóságok 30 feletti halálesetről tudnak, de hasonlóan Kínához sokakat még keresnek, emiatt vélhetően az elhunytak száma emelkedni fog.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!