2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Külföld

Halálos áldozata is van a Stromboli kitörésének

Egy ember meghalt, egy másik megsérült, miután Ismét kitört az olaszországi Stromboli vulkán. A hatóságok a Lipari-szigeteken elrendelték az ott tartózkodó turisták és lakosok evakuálását. A katasztrófavédelem mellett, az olasz haditengerészet is készültségben van.

Sűrű füst és hamufelhő borítja be az eget a Stromboli vulkán heves, szerda délutáni kitörése után.

Egy olasz turista kora délután épp a környéken kirándult, amikor váratlanul tüzes rögöket lövellt az égbe a 900 méter magas hegy. A férfit eltalálta egy kő és azonnal szörnyethalt, társa pedig súlyosan megsebesült.

A szigetet sűrű füst és hamufelhő lepte be. Szemtanúk szerint sokan a magasba lövellt tüzes rögök elől a tengerbe vetették magukat. Többeket Stromboli kikötőjében komphajók vettek a fedélzetükre. A hatóságok azonnal megkezdték a szigeten tartózkodó turisták és lakók evakuálását. Eddig mintegy 70 embert mentettek ki a kritikus területekről.

A hatalmas robajjal érkező tűzeső a sziget több pontján lángba borította a növényzetet. A helyszínen vannak az olasz katasztrófavédelem és a tűzoltóság egységei, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését.

Hír Tv

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!