2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Külföld

Halálbüntetést kaphat a pittsburghi ámokfutó

Halálbüntetést kaphat a pittsburghi ámokfutó, aki 11 embert gyilkolt meg egy zsinagógában. Ezt az ügyben eljáró szövetségi ügyészség közölte, hozzátéve: a gyilkosság mellett gyűlölet-bűncselekmény miatt is vádat emelnek a férfi ellen. A támadó szombat reggel egy zsidó névadási ünnepség idején rontott be egy pittsburghi zsinagógába, ahol tüzet nyitott a gyülekezet tagjaira, majd a kiérkező rendőrökre is rálőtt, mielőtt őrizetbe vették.

  • Halálbüntetést kaphat a pittsburghi ámokfutó

„Minden zsidónak meg kell halnia” – ezt üvöltötte a fegyveres, amikor szombat délelőtt behatolt a Élet Fája zsinagógába. Éppen istentisztelet zajlott mintegy 100 hívő részvételével, a merénylő vaktában nyitott tüzet az ott tartózkodókra.

A rendőrséget az épületből riasztották, a kommandósok rekordidő alatt kiérkeztek a helyszínre, ahol rövid tűzpárbajba kezdtek az elkövetővel. A megsérült fegyveres végül megadta magát, őrizetbe vették, majd sérülései miatt kórházba vitték.

„Szörnyű látványt nyújtott a gyilkosság helyszíne, az egyik legszörnyűbb kép fogadott, amit életemben láttam. Nagyon szomorú” – mondta Pittsburgh közbiztonsági felügyelője, Wendell Hissrich.

A közbiztonsági felügyelő szerint a zsinagóga elleni támadás gyűlölet-bűncselekmény volt. Az elkövető egy Robert Bowers nevű 46 éves helyi férfi, aki a közösségi oldalakon rendszeresen szélsőjobboldali tartalmakat posztolt. A tömeggyilkosság reggelén azt írta ki, hogy a zsidó menekültsegélyező szervezet bevándorlókat segít Amerikába, hogy a fehér társadalmat gyengítse, ezért ez ellen tennie kell.

Donald Trump a lövöldözést követően azt nyilatkozta, hogy a fegyvertartási szabályokat továbbra sem szándékozza szigorítani, de a halálbüntetés bevezetését javasolja.

„Egy dolgot meg kellene tennünk: szigorítanunk kellene a büntetőtörvényeinket, a halálbüntetésről beszélek. Ha valaki ilyet tesz, halálbüntetést kellene kapnia. Ilyen esetekben nem szabadna éveket várni a bíróságok ítéletére” – így az amerikai elnök.

A merénylet rendkívül érzékeny időszakban történt, ugyanis alig egy napja, hogy a hatóságok elfogták a magát republikánusnak, Donald Trump hívének tartó levélbombás merénylőt, aki tucatnyi liberális közéleti szereplőnek, köztük Soros Györgynek, Barack Obamának és HIllary Clintonnak is küldött csőbombát. Az Egyesült Államokban 2 hét múlva tartják a félidős kongresszusi választásokat, a kampány hangneme egyre radikálisabb.

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint ideje lenne változtatni az Egyesült Államokban a fegyverviselésről szóló alkotmány-kiegészítésen. A szakértő a köztévé reggeli műsorában annak a véleményének adott hangot, hogy az amerikai fegyverviselési szabályozás idejét múlt, a társadalmi körülményeknek nem felel meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!