2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Híradó 18:45

Külföld

Haláláig rács mögött maradhat El Chapo

Bűnösnek találták a Köpcös néven ismert mexikói drogbárót az Egyesült Államokban. Joaquín Guzmán a többi közt bűnszövetkezet létrehozása, pénzmosás, kábítószer-terjesztés és lőfegyverek használata miatt állt a bíróság elé. El Chapo életfogytig tartó börtönbüntetést kaphat. Lebukásához az vezetett, hogy miközben szökésben volt, sztárok társaságát kereste, hogy segítsenek megfilmesíteni az életét.

  • Haláláig rács mögött maradhat El Chapo

A világ legkeresettebb bűnözőjét szállítják a mexikói hadsereg katonái, nem sokkal elfogása után, még 2016 elején. Joaquín Guzmánt, az El Chapo, vagyis a Köpcös néven közismert drogbárót Mexikó később kiadta az Egyesült Államoknak, ahol az általa vezetett bűnszervezet a tevékenysége jelentős részét végezte.

A hírhedt Sinaloa kartell a többi közt kokaint, heroint és marihuánát terjesztett, első sorban az amerikai piacot célozva. Guzmán 1995 óta vezette a szervezetet, ez alatt csaknem 14 milliárd dolláros vagyont halmozott fel, 2009-ben még a Forbes listájára is felkerült a világ leggazdagabb emberei között.

Guzmán vezette a Sinaloa kartellt, a világ egyik legnagyobb és legveszélyesebb drogkartelljét, és számos erőszakcselekményért felelős, köztük gyilkosságokért is, és hatalmas mennyiségű kábítószert csempészett az Egyesült Államokba évtizedeken keresztül – mondta Richard Donoghue, New York keleti körzetének ügyésze. 

A Köpcöst korábban többször is elfogták, de mindig megszökött a börtönből, a legutóbb EZEN az alagúton keresztül, 2015 nyarán. Sokáig ismét sikeresen rejtőzködött, de közben mindenáron a popkultúra része akart lenni: azt szerette volna, ha megfilmesítik az életét, miután látta, hogy milyen népszerű a kolumbiai "kollégája", Pablo Escobar történetén alapuló Narcos című sorozat.

Ennek érdekében még Sean Penn amerikai színészt is beengedte titkos rejtekhelyére, hogy interjút készítsen vele a Rolling Stone magazinnak. A találkozóval kapcsolatos telefonhívások végül elvezették hozzá a hatóságokat. Lebukása után egyébként a karaktere bekerült a Narcos legutóbbi, Mexikóban játszódó évadába.

Guzmán ügyét egy New York-i bíróság tárgyalta, az esküdtszék pedig kedden bűnösnek találta, a többi közt bűnszövetkezet létrehozása, pénzmosás, kábítószer-terjesztés és lőfegyverek használata miatt.

Az amerikai igazságügyi rendszer ma egy jelentős dózist adott Joaquín 'El Chapo' Guzmánnak, úgy, hogy véget érnek azok a napok, amiken droggal kereskedett, embereket gyilkolt és erőszakos cselekményeket követett el, azzal a céllal, hogy az utcáinkat heroinnal, kokainnal és más drogokkal mérgezze– nyilatkozta Angel Menendez, az amerikai belbiztonság különleges ügynöke. A Köpcös életfogytig tartó börtönt kaphat, a büntetés mértékét júniusban hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Volodimir Zelenszkij lett az Év Embere a Financial Timesnál. Ukrajna elnöke a brit üzleti lap szerint azzal érdemelte ki a címet, hogy az orosz agresszió elleni bátorság és kitartás, valamint a liberális demokrácia zászlóvivőjévé vált.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!